Fiorentina

Bernardeschi: ”Skulle vara väldigt svårt att spela för Juventus”

Fiorentinas 21-åring, Federico Bernardeschi, är planerar att vara klubben lojal trots ryktena som kopplar honom till en mängd toppklubbar. Vidare berättar han i intervjun med Corriere dello Sport att han inte kan se sig själv i en Juventus-tröja efter elva år i La Viola.

En strålande höstsäsong med sitt Fiorentina har satt fart på saker och ting i ryktesväg gällande Federico Bernardeschis framtid. Bernardeschi har etablerat sig i klubben under den första delen av säsongen – trots sin unga ålder har han startat nio av 15 matcher för sitt Fiorentina.

Det har skrivits om ett intresse från Bayern München, Barcelona och Juventus – men i en intervju med Corriere dello Sport berättar han att lojaliteten gentemot Fiorentina är mycket stor och att han inte har några som helst planer på att lämna klubben.

– Efter elva år i Fiorentina skulle det vara väldigt svårt att skriva på för Juventus, det är bara rykten. Just nu tänker jag bara på att göra bra ifrån mig för Fiorentina, lyckligtvis har jag en grupp runt omkring mig som arbetar väldigt hårt för mig. Mitt mål är att tänka på vad som händer just nu, inte vad som kommer att hända i framtiden.

Viola ligger för närvarande på en andraplats i Serie A och kan vid seger mot Juventus gå upp i serieledning ifall resultaten går deras väg. Klubbens succéhöst har fått fansen att drömma om en Scudetto.

– Vi har visat att vi kan spela mot alla lag i ligan. För att vinna Scudetton så måste väldigt många aspekter sitta, först och främst så måste vi ha turen på vår sida – men vi saknar ingenting för att knipa titeln. Enligt mig kan Juventus, Roma, Napoli, Inter och Fiorentina sikta på att vinna ligan.

Bernardeschi har jämförts med storspelare som Rui Costa, Adrian Mutu och Roberto Baggio. 21-åringen berättar om sin absoluta favorit.
– Jag är väldigt stolt över jämförelserna men samtidigt har jag väldigt mycket att bevisa. Jag hoppas innerligt att jag kan göra det. Baggio är min favorit, han har alltid fascinerat mig.

Om Juventus nummer ett, Gigi Buffon, säger han så här:
– Han är ett fenomen och borde ha vunnit Ballon d’Or 2006.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar