Fiorentina

Agenten: ”Rossi på plan i januari”

Tre månader får Fiorentina-fansen vänta. Tre tunga månader, sedan ska Giuseppe Rossi vara tillbaka på plan igen enligt hans agent Federico Pastorello.

Under försäsongens sista dagar i augusti såg Giuseppe Rossi stekhet ut och Fiorentina-fansen drömde om en säsong i toppen av tabellen. Men så blev det inte. Rossi skadade knät strax innan premiären och laget har slitit rejält med målskyttet under säsongsinledingen. Nu kommer dock positiva nyheter från New York där Rossi rehabtränar.

– Stabiliteten i knät har förbättrats och saker och ting går sakta men säkert åt det bättre. Förhoppningen är att se honom på planen i slutet av januari eller i början av februari. Om allt går som det ska kan Fiorentina räkna med Rossi under den andra halvan av säsongen helt enkelt, säger Rossis agent Federico Pastorello till Rai.

Förutom att komma tillbaka till klubblagsfotbollen drömmer även Rossi om landslaget.

– Landslagströjan är och förblir viktig för Rossi men först och främst vill han spela för Fiorentina igen. Inte minst för Della Valle-familjens skull som hela tiden stått honom mycket nära. Han känner ett stort ansvar gentemot Fiorentina, avslutar Pastorello till Rais mikrofoner.

Om ett par veckor återvänder Rossi till Florens för att påbörja slutfasen av rehabiliteringen.

Stefano Biagini
stefano@solocalcio.se

Relaterade artiklar