Fiorentina

ADV: Astori skulle under morgondagen förlänga kontraktet

Det är sorg i Calciofamiljen efter Davide Astoris död. Fiorentinas president Andrea Della Valle har i en längre intervju uttalat sig om sin sorg.

Det var tänkt att Davide Astori skulle förlänga kontraktet under måndagen. I en intervju med Sky Sport som Football Italia hänvisar till talade Fiorentinapresidenten Andrea Della Valle ut om vad Astori hade för framtidsplaner i klubben och hur viktig han var för laget. Den 31-årige Fiorentinakaptenen hyllades av Della Valle för sin personlighet och sin ledarskapsförmåga.

”Det är en tuff tid just nu, denna tragedi är så hemsk.”

”Med tanke på hans familj och våra spelare vet jag inte vad jag ska säga. Tanken var att han skulle skriva på ett kontrakt denna måndag för att få resten av sin framtid här i Florens.”

”Det var tänkt att han skulle förlänga kontraktet redan i tisdags men snöovädret hindrade detta. Jag är fortfarande i chock.”

”Han var en referenspunkt för hela laget, vi hade en lång pratstund efter Bolognamatchen i början av februari där han pratade positivt om de nya spelarna samt om hans framtid i Florens. Det kändes som att han redan hade blivit vår tränare samt sportchef.”

”Jag är stolt över att ha lärt känna Astori. Han var den förste som trodde på vårt nya projekt i somras och vi kommer för alltid sakna honom. En sann kapten.”

”Staden Florens måste stå nära Astori. Det är en sådan stor chock för oss alla. Astori var en karaktär i omklädningsrummet, det märks speciellt med tanke på hur tagna hela vårt lag är av denna händelse.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar