Landslaget

Trots förlusten – Gli Azzurri optimistiska inför framtiden

Italien förlorade träningsmatchen mot Argentina, men trots det är både spelare och ledare positiva inför vad som komma skall.

Efter en mållös första halvlek, med chanser åt bägge håll, var det Argentina som var snäppet vassare när matchen gick in i sista kvarten. Interbekantingen Ever Banega placerade in 1-0 och Manuel Lanzini kontrade in 2-0, vilket också blev matchens slutresultat.

Lorenzo Insigne fick spela med tröja nummer tio och hade flertalet chanser. Han var ändå nöjd med spelet Italien visade upp.

– Det är synd att vi inte gjorde mål och det är jag besviken över. Vi spelade bra och kunde undvikit att släppa in mål. Men bortsett från resultatet så gjorde vi en bra insats och kan nu börja titta framåt, sa Insigne till Rai Sport.

Även interimtränaren Luigi Di Biagio var nöjd med tendenserna.

– Vi måste fortsätta med dessa spelare och detta system. Vi försökte att börja spelet från backlinjen och när vi inte hade bollen att pressa motståndarna, men vi lyckades inte riktigt i första halvlek då vi mötte ett fantastiskt lag. Jag såg en bättre andra halvlek, de första 30 minuterna av den kunde vi tagit ledningen. Vi släppte in två mål, och det är synd, men detta arbete kommer kräva tålamod. Vi kommer utvecklas sakta men säkert. Nu är vi på rätt spår, sa Di Biagio på presskonferensen efter matchen.

Källa: Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar