Pre- & postpartite

Summering 35a giornata

ROMA 4-1 CHIEVO

Målskyttar Roma: 9′ Schick, 40′ Dzeko, 65′ El Shaarawy, 67′ Dzeko
Målskyttar Chievo: 88′ Inglese


INTER 2-3 JUVENTUS

Målskyttar Inter: 52′ Icardi, 65′ Barzagli (självmål)
Målskyttar Juventus: 13′ Costa, 87′ Skriniar (självmål), 89′ Higuain


CROTONE 4-1 SASSUOLO

Målskyttar Crotone: 4′ Trotta, 16′ Simy, 31′ Trotta, 89′ Simy
Målskyttar Sassuolo: 45′ Berardi


SAMPDORIA 4-1 CAGLIARI

Målskyttar Sampdoria: 7′ Praet, 26′ Quagliarella, 45′ Kownacki, 87′ Ramirez
Målskyttar Cagliari: 49′ Pavoletti


ATALANTA 3-1 GENOA

Målskyttar Atalanta: 16′ Barrow, 22′ Cristante, 74′ Ilicic
Målskyttar Genoa: 81′ Veloso


BOLOGNA 1–2 MILAN

Målskyttar Bologna: 74′ De Maio
Målskyttar Milan: 34′ Calhanoglu, 45′ Bonaventura


 VERONA 1-3 SPAL 

Målskyttar Verona: 13′ Valoti
Målskyttar Spal: 45′ Fares, 71′ Felipe, 90′ Kurtic


BENEVENTO 3–3 UDINESE 

Målskyttar Benevento: 23′ Viola, 76′ Coda, 90′ Sagna
Målskyttar Udinese: 13′ Widmer, 78′ Lasagna, 79′ Lasagna


 FIORENTINA 3–0 NAPOLI 

Målskyttar Fiorentina: 34′ Simeone, 62′ Simeone, 90′ Simeone
Målskyttar Napoli:


 TORINO 0–1 LAZIO 

Målskyttar Torino:
Målskyttar Lazio: 56′ Milinkovic-Savic


 

Med fyra omgångar kvar av årets upplaga av Serie A finns det fortfarande många lag som spelar för någonting. Roma har nästa års Champions League inom räckhåll, och för Chievos del gäller det att hålla sig på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Det var med dem förutsättningarna de båda lagen sparkade igång den 35:e omgången under lördagen. Sporren hjälpte Chievo föga som släppte in fyra mål i matchen. Laget är nu på nedflyttningsplats och efter matchen offentliggjordes tränaren Rolando Maran avsked från klubben. Drygt 50 mil norrut tog sedan Derby d’Italia vägen, och där var styrkeförhållandena desto jämnare. Trots ett rött kort på Matias Vecino kom Inter tillbaka från ett 0-1-underläge, men Juventus har inte vunnit sex raka ligatitlar av en slump. Inom loppet av 3 minuter hade serieledarna vänt på matchen genom ett självmål av Milan Skriniar och ett avgörande från Gonzalo Higuain.

En tydlig passning till jagande Napoli som dagen efter mötte Fiorentina på bortaplan. Men om Kalidou Koulibaly var den stora hjälten i förra matchen fick han agera syndabock i denna efter ett rött kort redan i den sjätte minuten. Napoli tummade inget på sitt bollinnehav utan försökte gång på gång spela sig fram från backlinjen, men stötte på patrull ideligen. Efter att Giovanni Simone vann en löpduell mot Lorenzo Tonelli efter drygt 30 minuter var det ridå för Napoli, som inte orkade komma tillbaka i matchen.

Kampen om den sista Europa League-platsen tätnar nu efter att Atalanta, Milan, Sampdoria och Fiorentina vann sina matcher. I nuläget innehas Europa League-platsen av Atalanta på 58 poäng, men med Milan en poäng bakom, och Sampdoria och Fiorentina respektive på 54 poäng.

I bottenstriden ska nu väldigt mycket till för att Hellas Verona ska spela Serie A-fotboll nästa år – detta efter att laget inte lyckades ta poäng på hemmaplan mot bottenkonkurrenten Spal. Spal tog med segern klivet upp ovanför nedflyttningsstrecket. Udinese är ett annat lag som håller till i de nedre regionerna, och som inför omgångens match har 11 raka förluster bakom sig i ligan. Nytt till denna omgång var att Massimo Oddo var ersatt av nye tränaren Igor Tudor – och det visade sig genast ge effekt mot Benevento, där laget tillslut fick med sig 1 poäng. Lite snöpligt då Bacary Sagna kvitterade för Benevento i 90:e minuten. Efter att Crotone vann hemma mot Sassuolo återfinns nu fem lag inom tre poäng i botten av tabellen, vilket öppnar upp för en gastkramande avslutning på säsongen. Chievo nu under strecken med 31 poäng, Spal just ovanför strecket med 32 poäng, Cagliari placeringen före med 33 poäng, och Udinese och Crotone på vardera 34 poäng.

Sist ut på söndagskvällen tog Lazio en blytung seger i kampen om Champions League-platsen borta mot Torino. Nu är avståndet ner till Inter fyra poäng, men segern kan ha visat sig bli dyrköpt då skyttekungen Ciro Immobile linkade av i första halvleken.


Omgångens spelare: Giovanni Simeone – Hat trick hemma mot titelaspiranten talar sitt tydliga språk. Var en plåga för Tonelli och Albiol med sina oavbrutna djupledslöpningar.


Omgångens utropstecken: Hur länge Ciro Immobile blir borta är ännu inte fastställt, men vid en lite längre skadefrånvaro öppnar det upp för Mauro Icardi i kampen om skytteligatiteln. Immbile nu parkerad på 29 mål, och Icardi två mål bakom.


Omgångens mål:


 

Adam Wenell
adam@solocalcio.se

Relaterade artiklar