Pre- & postpartite

Summering 31a giornata

BENEVENTO 2-4 JUVENTUS 
Målskyttar Benevento: 24′ Diabate 51′ Diabate
Målskyttar Juventus: 16′ Dybala 45′ Dybala (straff) 74′ Dybala (straff)  82′ Costa


ROMA 0-2 FIORENTINA 
Målskyttar Roma: –
Målskyttar Fiorentina: 7′ Benassi 39′ Simeone


SPAL 1-1 ATALANTA
Målskyttar SPAL: 39′ Cionek
Målskyttar Atalanta: 78′ De Roon (straff)


SAMPDORIA 0-0 GENOA
Målskyttar Sampdoria: –
Målskyttar Genoa: –


TORINO 1-0 INTER
Målskyttar Torino: 36′ Ljajic
Målskyttar Inter: –


CROTONE 1-0 BOLOGNA
Målskyttar Crotone: 25′ Simy
Målskyttar Bologna:


HELLAS VERONA 1-0 CAGLIARI
Målskyttar Hellas Verona: 36′ Romulo (straff)
Målskyttar Cagliari:


NAPOLI 2-1 CHIEVO VERONA
Målskyttar Napoli: 89′ Milik 90+2′ Diawara
Målskyttar Chievo Verona: 73′ Stepinski


UDINESE 1-2 LAZIO
Målskyttar Udinese: 13′ Lasagna
Målskyttar Lazio: 27′ Immobile 37′ Luis Alberto


MILAN 1-1  SASSUOLO
Målskyttar Milan: 86′ Kalinic
Målskyttar Sassuolo: 75′ Politano


Den 31:a omgången inleddes i Benevento under lördagen där Juventus visade att de snabbt hämtat sig från den mycket tunga förlusten mot Real Madrid tidigare i veckan. Ett hårt kämpande Benevento hämtade upp underläge två gånger om och hade faktiskt bud på mer innan Paulo Dybala satte dit sitt tredje mål för dagen, varav sitt andra på straff. En skräll fick vi senare se i Rom, där Roma inte lyckades få hål på en storspelande Marco Sportiello i Fiorentina-målet. Ett par rejäla försvarsmissar ledde även till två mål bakåt för Roma, som är inne i en minst sagt intensiv period. SPAL såg ut att gå mot en tung seger hemma mot Atalanta, men ett sent straffmål av Marten De Roon gjorde att de blåvita fick nöja sig med en poäng i bottenstriden. Lördagen avslutades med ett mållöst Derby della Lanterna, där Sampdoria stod för bollinnehavet, men hade svårt att bryta sig igenom Genoas kompakta försvar.

En smått galen match fick vi se i Neapel där Napolis gulddrömmar vara nära att krossas av Chievo, men efter två mål i slutskedet så lyckades Napoli få med sig alla tre poängen, vilket i princip var ett måste för att hänga på Juventus i titelkampen. Viktiga segrar tog även Hellas Verona samt Crotone som båda kämpar för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Lazio tog vara på tillfället att dels klättra upp på en Champions League-plats, men även att ta sig förbi sina rivaler Roma i tabellen, efter att laget vänt den svåra bortamatchen mot Udinese. Ciro Immobile hade återigen huvudrollen då först satte dit sitt 27:e ligamål för säsongen, för att senare spela fram till Luis Albertos 2-1-mål. Till sist fick vi se Milan dominera hemma mot Sassuolo, men skärpan fanns inte riktigt där hos Rossoneri denna afton som fick nöja sig med en poäng efter ett sent kvitteringsmål av Nikola Kalinic.


Omgångens utropstecken: Fiorentina – Sjätte raka segern för Viola som har blivit lite av vårens lag i Serie A. Stefano Pioli har lyckats få försvarsspelet att fungera och med en storspelande Sportiello mellan stolparna är laget oerhört svåra att få hål på.


Omgångens spelare: Ciro Immobile – Ett mål samt en assist från Lazios skyttekung, som med sin vinnarskalle höjer hela laget när det behövs som mest.


Omgångens mål: Douglas Costa – Viker in från sin högerkant och punkterar matchen mot Benevento med ett perfekt placerat skott.

Emil Halldin
emil.h@solocalcio.se

Relaterade artiklar