Pre- & postpartite

Summering 30a Giornata

 BOLOGNA 1-1 ROMA 
Målskyttar Bologna: 18′ Pulgar
Målskyttar Roma: 76′ Dzeko


 ATALANTA 2-0 UDINESE 
Målskyttar Atalanta: 68′ Petagna, 74′ Masiello,
Målskyttar Udinese: –


 CAGLIARI 0-4 TORINO 
Målskyttar Cagliari: –
Målskyttar Torino: 61′ Iago Falque, 65′ Ljajic, 79′ Ansaldi, 88′ Obi


 FIORENTINA 2-0 CROTONE 
Målskyttar Fiorentina: 3′ Simeone, 62′ Chiesa
Målskyttar Crotone: –


GENOA 1-1 SPAL 
Målskyttar Genoa: 30′ Lapadula
Målskyttar SPAL: 60′ Lazzari


 INTER 3-0 HELLAS VERONA 
Målskyttar Inter: 11′ 49′ Icardi, 13′ Perisic
Målskyttar Verona: –


LAZIO 6-2 BENEVENTO 
Målskyttar Lazio: 19′ 68′ Immobile, 60′ Caicedo, 66′ De Vrij, 83′ Leiva, 90+1′ Luis Alberto(straff)
Målskyttar Benevento: 23′ Cataldi, 51′ Guilherme


 CHIEVO 2-1 SAMPDORIA  

Målskyttar Chievo: 62′ Castro, 79′ Hetemaj
Målskyttar Sampdoria: 26′ Quagliarella


 SASSUOLO 1-1 NAPOLI 

Målskyttar Sassuolo: 22′ Politano
Målskyttar Napoli: 80′ Rogerio(självmål)


 JUVENTUS 3-1 MILAN 

Målskyttar Juventus: 8′ Dybala, 79′ Cuadrado, 87′ Khedira
Målskyttar Milan: 28′ Bonucci


Omgång 30 sparkades igång i Bologna vid lunchtid och mindre än tolv timmar senare gick slutvisslan för denna kompakta påskaftons-giornata.

I bottenstriden tog formsvaga Chievo en viktig trepoängare mot Sampdoria och skaffade sig en bättre marginal till nedflyttningsstrecket. För lagen där under blev dagen däremot poänglös. Benevento, Hellas Verona och Crotone kammade alla noll under dagens matcher.

I kampen om de åtråvärda Champions League-platserna såg Lazio ut att få en enkel eftermiddag då Beneventos målvakt Christian Puggioni fick syna det röda kortet efter bara nio minuter. Benevento stod mot förmodan upp oväntat bra och var i ledning i början av den andra halvleken, men Simone Inzaghis mannar vaknade dock tillslut och vann med övertygande siffror. För Inters del var det som så många gånger förr Icardi som fällde avgörande på San Siro. Två nya mål och en enkel seger för nerazzurri mot Hellas Verona. Roma tappade däremot två poäng borta mot Bologna och Milan kunde inte rå på Juventus på bortaplan och fick vänta hem tomhänta.

När kvällen kom handlade det dock om en sak – Scudetton-striden. Napoli var först ut och gjorde det man inte fick göra – tappa poäng. Sassuolos Matteo Politano, som var nära en övergång till Neapel-klubben under vinterns mercato, stod såklart för hemmalagets mål och för Napolis del behövdes det hjälp från Sassuolo-spelaren Rodrigo för att nå en kvittering. Juventus gjorde däremot vad som krävdes för att ta full pott hemma mot Milan och Massimiliano Allegri har återigen momentum inför slutspurten av säsongen. Fyra poäng skiljer nu lagen åt och de vitsvarta från Turin har tagit ett stadigt grepp om ligatiteln.

Värt att nämna är också att Fiorentina tog sin tredje raka seger och är alltså obesegrade sedan det tragiska dödsfallet av Davide Astori. Ett bevis på en stark och enad grupp som gör allt för att hedra sin förlorade vän och lagkapten.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar