Inter

Strama: ”Vi var tvungna att sälja Coutinho”

Andrea Stramaccioni tränade Inter under januari 2013 och han säger att Inter var i en ekonomisk sits som gjorde klubben tvungna att sälja Philippe Coutinho.

Det är nog ingen som har missat Liverpools försäljning av Philippe Coutinho till Barcelona denna vinter  för minst 120 miljoner euro. Dessutom har det pratats mycket om Liverpools ekonomiska vinst de gjort. Den då 20-årige talangen Coutinho hade en skadefylld period i Inter och konkurrerade med Wesley Sneijder på samma position. Samtidigt hade Inter väldigt höga kostnader i truppen och var tvungna att få in varje krona som behövdes för att rädda klubben från Financial Fair Play.

Efter alla solidaritetsbonusar och automatiska vidareförsäljningsbonusar som Inter fått ut denna vinter slutade den totala övergångssumman på 13 miljoner euro för Coutinho. I en längre intervju med Panorama Magazine som Football-Italia har översatt pratar den tidigare Intertränaren Andrea Stramaccioni om försäljningen av Coutinho och vad som fick klubben att sälja honom.

”Jag är inte överraskad över Coutinhos övergång, detta då Phil har utvecklats väldigt mycket i Premier League. Dessutom har han blivit ordinarie i Brasilianska landslaget vilket betyder att han förtjänade denna övergång.”

”Han har tränat mycket på sina svagheter och är nu en mycket hetare spelare i målskyttet samt mycket bättre i spelet utan boll. Phil gjorde debuten för Inter under Rafa Benitez och var en viktig del när jag tränade Inter.”

”Coutinho inledde sin Interkarriär bra men det var mycket konkurrens om speltid med Wesley Sneijder, även om Coutinho utvecklades mycket i Intertröjan.”

”Erbjudandet från Liverpool var svårt att motstå och hans önskan var att spela i Premier League var avgörande. Det var ett tufft ögonblick för mig som Intertränare då vi var tvungna att sälja en ung talang med högt värde på marknaden.”

”Vi var tvungna att få till balansen med ekonomin som var pressad, hans försäljning kom samma fönster som Sneijders. Jag förstod och respekterade beslutet från Inters dåvarande direktörer Marco Branca och Piero Ausillio, även om det var med ett tungt hjärta.”

”Ingen var nöjd över försäljningen eftersom vi redan då såg den enorma potentialen. Jag har fortfarande kontakt med honom eftersom Philippe var samt är en bra person. Tillsammans med hans kvaliteér på planen är det en fin människa samtidigt som han besitter en bra arbetskapacitet.”

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar