Inter

Spalletti: ”Vi saknar kvalitet”

Efter att Inter och Napoli spelade oavgjort under söndagskvällen gick den gode Luciano Spalletti ut och kritiserade det egna laget, samt skickade en syrlig passning till sportchefen och ägarna.

Inters bästa chans i matchen kom efter en inläggsfrispark av Joao Cancelo som prickade huvudet på Milan Skriniar. Till Mediaset Premium, berättar Luciano Spalletti att han är väl medveten om att hans Inter spelar en väldigt annorlunda fotboll om man jämför med hur Sarris Napoli spelar. Till Sky Sport Italia fortsatte sedan Spalletti med en utläggning om hur han ser på sitt lag.

-Jag har jobbat med det här laget varenda dag och jag tror vi verkligen vi saknar kvalité. Napoli har kvalitet, vi har inte mycket kvalitet.

-Vi var solida, vi släppte till väldigt lite chanser och vi arbetade som ett lag hela matchen, men när vi talar om kvalitet så saknar vi det. Det var väldigt synligt hur skillnaderna är mellan oss och Napoli.

-Jag upprepar mig, jag tror inte jag kan förbättra den här insatsen med träning. Det är något som jag har försökt att göra under hela säsongen. Rent generellt har vi inte spelat bra den här säsongen, jag tycker inte vi har den styrkan och kvalitén i laget som andra verkar tro att vi har.

-Vi har inte spelat en match under den här säsongen när vi kontrollerar matchen, passar runt bollen snabbt med kvalitet. Vi vann tillbaka bollen ett par gånger mot Napoli men vi kunde inte attackera. Om jag är nöjd med den här prestationen betyder det att jag inte kan utveckla laget något mer,Jag är inte nöjd. Vi hade en okej match men jag föredrar att vinna matcher.

Tränarens utläggning angående sitt lag verkade vara ett direkt meddelande till sportchefen Piero Ausilio och till Inters ägare Suning. Spalletti kommenterade även till Rai sport under söndagskvällen om sitt lag.

Borja Valero är bra på bollerövring, Rafinha spelar i sin position och gör det bra men vi kan inte lägga för mycket ansvar på hans axlar. Vi får inte glömma att det cirkulerade en rad namn till Inter i januari och vi lyckades endast värva Rafinha.

Källa:Football-Italia

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar