Mercato

Ronaldo: ”Ska göra allt för att vinna varje titel”

Idag presenterades Cristiano Ronaldo för den samlade italienska presskåren. Och det var en motiverad Ronaldo som sansat svarade på journalisternas frågor.

Hela Italien är i någon form av Cristiano Ronaldo-trans efter att den mångfaldiga Ballon d’Or-vinnaren igår landade i Turin. Idag läkarundersöktes han, vilket var det sista som krävdes för att anfallaren skulle officiellt bli en Juventusspelare. Kontraktet ska ha lämnats in för tre dagar sedan.

Att Ronaldo valde Juventus var ingen slump, utan ett väl genomtänkt val. I alla fall enligt spelaren själv.

– Enligt mig är Juventus en av de bästa klubbarna i laget. Jag tänkte igenom detta beslut väl, mina vänner och lagkamrater har under en längre period sagt att denna klubb skulle passa mig. Så det var ett lätt beslut, ser man till makt och storlek så är denna klubb störst i Italien.

Även Juventus ledning verkar ha påverkat portugisens beslut.

– Det finns fenomenala direktörer och en fenomenal tränare och dessutom en stor president, som alla är vana att vinna, så utifrån det blev det inte direkt svårare. Jag njuter av fotbollen. Jag är ung och har alltid gillat utmaningar, från Sporting till Manchester, till Real och nu Juventus. Jag är inte ledsen över att lämna Real Madrid, detta är en storklubb och med all respekt till mina kollegor men i detta stadie av karriärer brukar man lämna för Qatar eller Kina. Så jag är tacksam för att Juve ville ha mig.

Ronaldo är också tacksam till sin förra arbetsgivare.

– Mina nio år i Madrid var vackra, men detta är ett nytt steg i mitt liv. Jag vill tacka alla fans, från hjärtat, men nu måste jag fokusera på denna utmaning. Jag ska visa att jag är en toppselare, jag ska jobba stenhårt och vara ambitiös. Jag gillar inte att stanna och vara bekvän, jag vill utmana mig själv hela tiden. Jag vet att det kommer vara svårt, men genom hela karriären har jag haft utmaningar. Jag gillar inte att sitta och titta tillbaka på tidigare framgångar, jag vill framåt och vinna igen.

Personigen känner sig Ronaldo bra, både fysiskt och mentalt. 

– Jag tror på min förmåga, jag tror på mina lagkramter och jag tror att allt kommer bli bra. Jag skiljer mig från andra spelare som tror att karriären är över i denna åder. Jag vill visa att jag inte är som andra. Jag är annorlunda. Jag känner mig bra, detta är en stor utmaning och en tuff liga, men jag är redo. Som jag sagt, åldern är bara en siffra och jag känner mig motiverad. Jag ska göra allt för att vinna varje titel.

“I believe in my ability, I believe in my teammates and I’m sure everything will be very successful.

“I’m different from all the other players who think their career is over at my age. I want to show that I’m not like the others. I’m different.

“I feel great. It’s a big challenge, it’s a tough league but I’ll be ready. As I said before, age isn’t important, I feel good and motivated. Excited. I’ll try to do my best as always and I’m looking forward to trying to do my best and winning every title.”

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar