Probabili formazioni

Probabili formazioni Europa League kvartsfinaler

Dags för kvartsfinaler i Europa League! Efter två mindre lyckade kvällar för de italienska lagen i Champions League är det nu upp till bevis för Lazio. Simone Inzaghis mannar ställs mot de österrikiska mästarna Salzburg som hittills stått för en smått otroligt säsong. Laget har nämligen inte förlorat sedan augusti(!) förra året när Sturm Graz vann med 1-0 i inledningen av ligaspelet. I Europaspelet är österrikarna helt obesegrade och har inför kvällens möte 19 raka matcher utan förlust, med det är man enbart två förlustfria matcher från att tangera 90-talets Ajax rekord på 21 matcher.
För Lazios del kommer man från ett målkalas där man i lördags tvålade dit Benevento med hela 6-2. Sergej Milinkovic-Savic vilades och Ciro Immobile stod för två mål i en för truppen lagom ansträngande match. Inför kvällens möte är det enbart Senad Lulic som saknas för hemmalaget på grund av skada. För Salzburgs del saknar man ordinarie anfallaren Hwang Hee-Chan som är avstängd efter tre gula kort.

LAZIO – SALZBURG 
Torsdag – Stadio Olimpico, Rom – 21:05

 (3-5-1-1): Strakosha; Luiz Felipe, Vrij, Radu; Marusic, Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku; Felipe Anderson; Immobile
Tränare: Simone Inzaghi
Bästa målskytt: Ciro Immobile, 6 mål
Skador: Lulic
Avstängningar: –

 (4-3-1-2): Walke; Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer; Haldara, Samassekou, Berisha; Schlager; Dabbur, Gulbrandsen
Tränare: Marco Rose
Bästa målskytt: Berisha & Dabbur, 4 mål
Skador: –
Avstängningar: Hwang Hee-Chan

Form: Lazio 2 vinster, 3 oavgjorda – Salzburg 3 vinster, 2 oavgjorda
Domare: Ovudiu Hategan, Rumänien
TV: Eurosport Player

Olle Bengtsson
olle@solocalcio.se

Relaterade artiklar