Pre- & postpartite

Prepartita Lazio – Roma: Allt står på spel i måndagens huvudstadsderby

lazioLAZIO – ROMA ROMA
Måndag – Stadio Olimpico, Rom – 18.00

LAZIO
För två år sedan möttes Lazio och Roma i vad som skulle bli och för åtminstone halva staden även blev århundradets derby. Den matchen gick Lazio segrande ur och vann således även cupen framför näsan på sina stadsrivaler. Nu möts lagen återigen i en match där mer än stadens heder och tre poäng står på spel – nämligen en direkt plats till nästa års Champions League.

Lazio som kommer till derbyt efter just en Coppa Italia-finalförlust hoppas kunna utnyttja sin till trots fina form och ta hem den sista direktplatsen till Champions League. Ett mer eller mindre fulltaligt lag förlitar sig på sin vassa anfallstrio i form av Antonio Candreva, Felipe Anderson och Miroslav Klose. Bakåt väntas Santiago Gentiletti få chansen tillsammans med Stefan De Vrij.
ROMA
Roma som nämndes som en scudettokandidat inför säsongen har sett Juventus sticka iväg i tabellen och säkra titeln med minst sagt god marginal. Problemet för Romarna som varit svårslagna är att de ej kunnat vinna matcherna. Samma sak gäller i de senare derbyna mot Lazio där Roma inte förlorat på fyra försök men samtidigt bara vunnit ett.

Rudi Garcia som poängterat att derbyn inte spelas – utan vinns hoppas kunna skaka av sig lite av kritiken riktad mot sig genom att vinna derbyt. För detta är inte vilket derby som helst. Till sin hjälp har han främst den elvafaldige derbymålskytten Francesco Totti som senast gjorde två mål i januari mot sina stadsrivaler Lazio. Han flankeras med största sannolikhet av colombianen Victor Ibarbo och serben Adem Llajic.

Probabili Formazioni.
lazio(4-3-3) Marchetti; Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulic; Parolo, Cataldi; Candreva, S.Mauri, F.Anderson; Klose

Tränare: Stefano Pioli
Bäste målskytt;
Miroslav Klose, 12 mål
Håll ögonen på: Daniele Cataldi – Romsonen Cataldi som vuxit under säsongen var bäst på plan i de ljusblå när Juventus vann cupfinalen. Nu står Roma som motståndare för denna unga Laziale som representerat klubben sedan han var fyra år.

ROMA (4-3-3) De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Ibarbo, Totti, Ljajic

Tränare: Rudi Garcia
Bäste målskytt:
Adem Llajic, 8 mål
Håll ögonen på: Francesco Totti – Derby della Capitales bästa målskytt genom tiderna med sina 11 mål. Hoppas här på att avgöra ett viktigt derby och befästa sin hjärtas klubbs andra plats i tabellen som därmed garanterar Champions League-spel.

Domare: Nicola Rizzoli
Form: Lazio 2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust – Roma 3 vinster, 0 oavgjorda, 2 förluster
TV: Matchen sänds på TV12. Vi rekommenderar www.calcion.tv för stream.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se