Pre- & postpartite

Prepartita Juventus – Lazio: Seriefinal i Turin

JUVEJUVENTUS – LAZIOlazio
Lördag – Juventus Stadium, Turin – 20:45

JUVENTUS
Stärkta från en 1-0-seger i Champions League är Juventus nu tillbaka i ligaspelet. Formen är god, även om man oväntat förlorade mot ligajumbon Parma i senaste seriematchen. Massimiliano Allegri ser inte ut att vila några spelare eftersom tabelltvåan Lazio står för motståndet. Däremot verkar det som att den förre Cagliari- och Milan-coachen återgår till en trebackslinje. Angelo Ogbonna är avstängd och kvar på skadelistan finns Paul Pogba, Martin Caceres, Kwadwo Asamoah och Romulu. Enligt Gazzettan är det oklart om Roberto Pereyra eller Arturo Vidal startar, annars ser startelvan ut att vara klar. Skulle Juventus vinna denna match rycker man rejält ifrån ligatvåan.
LAZIO
De ljusblå från Rom är Serie A:s formstarkaste lag. Man har sex raka segrar och har inte förlorat sedan början av februari. Formen har gjort att Lazio klättrat snabbt i tabellen och efter den senaste omgången gick man förbi rivalen Roma. Dessvärre fick man två tunga skadesmällar i den senaste matchen, så det ser ut som att Marco Parolo och Stefan De Vrij får stanna hemma. Med Stefan Radu på skadelistan och Luis Cavanda avstängd förstår man att det blir svårt att komponera ihop en slagkraftig backlinje för Stefao Pioli. Storstjärnan Felipe Anderson är dock med och är i storform!

Probabili Formazioni.
JUVE(3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Pereyra, Evra; Morata, Tevez

Tränare: Massimiliano Allegri
Bäste målskytt; Carlos Tevez, 17 mål
Håll ögonen på: Carlos Tevez. Vecka ut och vecka in pratas det om Tevez ska flytta hem till Argentina eller inte. Trots detta levererar han alltid på planen. Juventus absoluta nyckel i anfallsspelet.

lazio(4-3-3): Marchetti; Basta, Cana, Mauricio, Braafheid; Cataldi, Biglia, Lulic; Felipe Anderson, Klose, Mauri

Tränare: Stefano Pioli
Bäste målskytt: Miroslav Klose och Felipe Anderson, 10 mål
Håll ögonen på: Felipe Anderson – Kan man säga någon annan än brasilianaren här? Han har alla världens storklubbars ögon på sig och är kanske ligans formstarkaste spelare. Briljant teknik.

Domare: Nicola Rizzoli
Form: Juventus 4 vinster, 1 förlust – Lazio 5 vinster
TV: Matchen sänds på TV4 Sport

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar