Pre- & postpartite

Prepartita Bulgarien-Italien

Bulgaria_football_unionBULGARIEN – ITALIEN 356px-FIGC_logo.svg
Lördag – Natsionalen Stadion Vasil Levski, Sofia – 20.45

BULGARIEN

Hemmalaget har bara lyckats ta fyra poäng på de fyra första matcherna i grupp H i EM-kvalet. I truppen återfinns två spelare med italiensk klubbtillhörighet; anfallaren Valeri Bojinov som tidigare spelat i bland annat Parma, Lecce och Fiorentina men nu huserar i Serie B-laget Ternana, och Palermo-spelaren Ivaylo Chochev. Till matchen kommer de med en svag formkurva med en förlust mot Norge med 2-1 och endast oavgjort, 1-1, mot Malta i de två senaste omgångarna.

Bulgarien har sedan Hristo Stoichkovs dagar haft svårt att ta sig till några mästerskap. Senaste gången var EM 2004 där laget hamnade i samma grupp som Sverige, Danmark och Italien men slutade sist i gruppen med 0 poäng.

I dag är några av de tre mest namnkunniga spelarna förutom tidigare nämnda Valeri Bojinov även Kuban Krasnodar-duon Stanislav Manolev och landslagskaptenen Ivelin Popov.

ITALIEN

Italien toppar gruppen tillsammans med Kroatien på 10 poäng, och en seger skulle vara ytterst viktig för Gli Azzurri för att behålla den platsen, och eventuellt gå upp i ensam ledning på Kroatien möter gruppens tredje starkaste lag Norge tidigare under lördagskvällen. Antonio Contes mannar har plågats av skador på både Alessandro Florenzi och Claudio Marchisio under det korta landslagsuppehållet. I övrigt har försnacket mest handlat om oriundi-debatten där två av de tre debutanterna i truppen, Franco Vazquez (Palermo – Argentina) och Eder (Sampdoria – Brasilien) har en bakgrund från ett annat land än i Italien vilket inte ses med helt blida ögon hos alla italienare. Den tredje debutanten heter Mirko Valdifiori och hör till vardags hemma i Empoli. Ingen av dessa tre herrar verkar dock få debutera från start.

Probabili Formazioni

Bulgaria_football_union(4-2-3-1) Mihajlov; Manolev, Bodurov, Aleksandrov, Zanev; Dyakov, Slavchev; Milanov, Popov, Aleksandrov; Micanski

Tränare: Ivaylo Petev
Bäste målskytt: Andrej Galabinov, Nikolay Bodurov, Ilian Micanski, Ventsislav Hristov, 1 mål vardera (EM-kvalspel)
Håll ögonen på: Lagkaptenen Ivelin Popov är den spelare i det nuvarande bulgariska landslaget som gjort flest mål, 8 stycken på 51 landskamper. 27-åringen har en släpande roll bakom anfallaren på det offensiva mittfältet, och kan säkerligen hota italienarnas trebackslinje.                                                                                         

 356px-FIGC_logo.svg (3-5-2) Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Darmian, Candreva, Verratti, Parolo, Antonelli; Zaza, Immobile
Tränare: Antonio Conte
Bäste målskytt: Giorgio Chiellini, 2 mål (EM-kvalspel)
Håll ögonen på: Marco Verratti är alltid sevärd i sitt klubblag PSG, och det återstår att se om han kan föra med sig den formen till det italienska landslaget ikväll.

Domare: Damir Skomina (Slovenien)
Form: Bulgarien: 1 vinst, 1 oavgjord, 2 förluster – Italien: 3 vinster, 1 oavgjord

TV: Eurosport 2

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Pre- & postpartite

Prepartite 3a giornata