Pre- & postpartite

Postpartita Porto 0 – 2 Juventus: Komfortabel seger för ”Den gamla damen”

PORTO 0 – 2 JUVENTUS
Onsdag – Estadio do Dragao, Porto – 20.45

Juventus hade inga som helst problem med att besegra Porto ikväll med 0-2 i Champions League efter spel med en man mer i större delen av matchen.

Portugiserna fick nämligen en mardrömsstart då den tidigare Inter-försvararen Alex Telles drog på sig två gula kort inom loppet av två minuter och visades ut redan i mitten av den första halvleken. Trots ett stort bollinnehav kunde inte Juventus utnyttja sitt numerära överläge, utan det skulle dröja ända till den 72:a minuten innan inhopparen Marko Pjaca kunde ge gästerna ledningen med ett lågt skott i Iker Casillas bortre hörn. Bara två minuter senare var det dags för ännu en inhoppare att hamna i målprotokollet då Dani Alves förvaltade ett inlägg från landsmannen Alex Sandro på bästa sätt och fastställde slutresultatet till 0-2. Eloge till Max Allegri som petade Leonardo Bonucci och ändå höll nollan, samt stod för två helt avgörande byten i form av Pjaca och Alves.

(4-1-3-2) Casillas; M. Pereira, Felipe, Marcano, Telles; D. Pereira; Herrera, Neves, Brahimi; Silva, Tiquinho

Byten: 30′ UT: Silva IN: Layun, 61′ UT: Neves IN: Corona, 73′ UT: Brahimi IN: Jota

(4-2-3-1) Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Målskyttar: 72′ Pjaca, 74′ Alves
Byten: 67′ UT: Cuadrado IN: Pjaca, 73′ UT: Lichtsteiner IN: Alves, 86′ UT: Dybala IN: Marchisio

Il migliore: Alex Sandro – Den tidigare Porto-backen stod för en ny fin prestation i Juventus-tröjan. Deltog ständigt i Juves attacker från sin vänsterkant och krönte insatsen med att assistera Alves till 0-2.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar