Pre- & postpartite

Postpartita Italien-Albanien

 Italien 2 – 0 Albanien 
Fredag – Stadio Renzo Barbera, Palermo – 20:45

Italien var taggade från början och ville ge målvakten Gianluigi Buffon en värdig tillställning i och med hans tävlingsmatch nummer 1000. Deras positiva inledning innebar en straff i minut 12 efter att Migen Basha drog ner Andrea Belotti på ett frisparksinlägg. Straffen sattes säkert av Danielle De Rossi men det var lite incidenter med Albanienfans som slängde in två bengaler innan straffen. Hursom innebar det ett tidigt ledningsmål vilket är ett måste mot ett defensivt skickligt Albanien. Belotti hade två helt ok lägen utan att göra något mål i första halvleken, annars var det en jämn halvlek och Albanien var verkligen inte helt ofarliga framåt.

Andra halvleken fick avbrytas den med eftersom det var lite mycket bangers och rökbomber från Albaniens klack. Trots de störande momenten kunde Italien kontrollera matchen och dödade matchen tillslut i minut 70. Detta i ett anfall där Ciro Immobile fick till en placerad nick på högerbacken Davide Zappacostas tidiga inlägg. En väl genomförd match från Italien med mycket fart och speed där Marco Verratti samt Antonio Candreva skapade många ytor åt Gli Azzurri. Övergången från 3-5-2 till det offensiva 4-4-2 har hittills fått en önskad effekt vilket resulterade i en stabil 2-0 seger för Italien.

 (4-4-2) Buffon; Zappacosta, Barzagli, Bonucci, De Sciglio; Candreva, De Rossi, Verratti, Insigne; Belotti, Immobile
Målskyttar: 12′ De Rossi, 71′ Immobile
Byten: Inga

 (5-4-1) Strakosa; Hysaj, Veselli, Kukeli, Ajeti, Agolli; Lila, Basha, Memushaj, Roshi; Cikalleshi
Målskyttar: 
Byten: 68′ IN: Sadiku UT: Lilu, 79′ IN: Grezda UT: Roshi, 88′ IN: Latifi UT: Bashi

Il Migliore: Gianluigi Buffon – Match nummer 1000 och håller nollan, inte för att han sattes på några större prov. Många som var bra i Italien idag.

 

 

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar