Pre- & postpartite

Postpartita Finale di Coppa Italia: Juventus 2 – 0 Lazio

 JUVENTUS 2 – 0 LAZIO 
Onsdag – Stadio Olimpico, Rom – 21.00

Efter att lagen känt på varandra de första minuterna fick Lazio matchens första målchans. Keita Baldé tråcklade sig förbi Juventus-försvararna på vänstersidan av straffområdet och skickade ett oväntat skott som tog i den närmsta stolpen. Ett par minuter senare var det Gonzalo Higuains tur att dra på ett skott utifrån, men Thomas Strakosha var med och kunde rädda. Tolv minuter in i matchen bröt sig Alex Sandro fram på vänsterkanten och slog in ett inlägg mot den bortre delen av straffområdet. Dani Alves mötte med ett volleyskott, som Strakosha var chanslös på och det var 1-0 till Juventus. Juventus fortsatte vara farliga och kom i ett kontringsläge som höll på att leda till 2-0. Higuain hade nog den absolut farligaste chansen, där hans skott från en meter räddades av Strakosha. Istället kom 2-0 ett par minuter därefter. Paulo Dybala slog en vänsterhörna, som skarvades vidare av Alex Sandro och stöttes in av Leonardo Bonucci. Ciro Immobile fick en bra chans att få in Lazio i matchen, när anfallaren fick stå fritt i straffområdet och nicka, men nicken på Dusan Bastas inlägg var missriktat och gick utanför. Den första halvleken avslutades med att Sergej Milinkovic-Savic nickade en hörna rakt på Neto.

Lazio var tvingade att gå mer offensivt och laget flyttade upp positionerna lite mer. Felipe Anderson byttes in och var bara inne i några minuter, innan han skapade en farlighet. Brassens skott från höger räddades ut till hörna av Neto. Immobile fick ett jätteläge att reducera när han nickade Felipe Andersons inlägg mot mål. Neto gjorde dock en superb reflexräddning på mållinjen och den efterföljande returen sköts utanför av Senad Lulic. Higuain lurade Lazio-försvaret och stod på rätt sida av offsidestrecket men hamnade i en för snäv vinkel för att kunna få bollen på mål, efter att Strakosha kommit ut fel. En kvart från slutet fick Keita Baldé ett kanonläge att reducera efter att ha blivit framspelad av Lucas Biglia. Senegalesens skott gick dock högt över. Bara minuten senare vände Immobile upp snyggt, drev bollen framåt och avlossade ett skott som Neto räddade. Lazio fortsatte rada upp chanser och Immobile missade en nick från bara någon meter, efter att Wallace skarvat vidare bollen. Immobile blev dock avvinkad för offside, men reprisbilderna visade att anfallaren var på rätt sida. Higuain slet sig fri från Lazio-försvaret i slutminuterna men missade friläget med Strakosha, som gjorde en mycket fin räddning. Lazio lyckades aldrig överlista Neto, trots ett par väldigt fina målchanser och Juventus kunde titulera sig Coppa Italia-mästare för tredje året i rad.

Formazioni

 (3-4-2-1) Neto; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Dani Alves, Marchisio, Rincón, Alex Sandro; Dybala, Mandzukic; Higuain

Målskyttar: 12’ Dani Alves, 24’ Bonucci
Byten: 78’ UT: Dybala IN: Lemina

 (3-5-2) Strakosha; Bastos, De Vrij, Wallace; Basta, Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic; Immobile, Keita

Målskyttar:
Byten: 21’ UT: Parolo IN: Radu, 52’ UT: Bastos IN: Felipe Anderson, 69’ UT: Radu IN: Luis Alberto

Il migliore: Alex Sandro – Vänsterbacken var Juventus förgrundsfigur under den första halvleken då han låg bakom lagets båda mål. Vid första målet slog han ett väl avvägt inlägg som Dani Alves förvaltade på bästa sätt och vid det andra målet nickskarvade han bollen till Bonucci på en hörna. Låg sedan rätt i positionerna i den andra halvleken när Lazio gick framåt.

Starta ett bettingkonto - få 1000 kr i insättningsbonus! 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar