Pre- & postpartite

Postparita Milan-Juventus: Inhopparna avgjorde för Juventus

MilanMILAN 0– 1 JUVENTUSJuventus (efter förlängning)
Lördag – Stadio Olimpico, Rom – 20.45

Den första halvleken var en ganska stängd affär med få målchanser. Juventus hade faktiskt inte en enda värd att nämna.  Enda gången det blev farligt var när Gianluigi Donnarumma dribblade som sista man, men målvakten lyckades lura Mario Mandzukic. Milan hade var det bättre laget, utan att på något sätt dominera. Offensivt handlade mycket om Giacomo Bonaventura som precis kommit tillbaka från skada. Han hade fick halvlekens bästa chans när han nådde först på ett inspel från högerkanten, men avslutet gick strax utanför Netos högra stolpe. Även Andrea Poli hade en bra chans när han, efter en kontring, fick fritt skottläge från straffområdsgränsen, men sköt ett förfärligt skott högt över ribban.

Tempot blev direkt högre i den andra halvleken. Mario Lemina slog ett hårt inlägg längs marken som Mandzukic hade kunnat slå in i öppet mål om inte Donnarumma hade sträckt ut och styrt undan bollen. Donnarumma fick återigen visa upp sig när Paul Pogbas skott styrdes via Cristian Zapata och ändrade riktning. 17-åringen var dock med på noterna och kunde rädda trots den oväntade riktningsförändringen. Tempot gick ner igen mot slutet av halvleken, och det kändes lite som att lagen väntade på en förlängning. 0-0 efter ordinarie tid.

I slutet av den första förlängningshalvleken fick båda lagen var sitt jätteläge. Det första var kom till efter att Riccardo Montolivo slog bort en passning som gav Pogba ett fint skottläge, men Donnarumma sträckte ut och klarade. Det andra gick till Milan, och det var Carlos Bacca som var nära att avgöra matchen med en bicicleta, men bollen landade på nätet över Netos mål. Avgjorde gjorde istället inhopparen Alvaro Morata i vad som kan vara spanjorens sista match i Juventus. En annan inhoppare, Juan Cuadrado slog ett fint inlägg som hittade en fristånende Morata på den bortre stolpen, som avslutade säkert med en bredsidevolley. Milan låg på för en kvittering, men Juventus kunde stå emot och tog hem Coppa Italia 2015-2016.

Formazioni

Milan(4-3-3) Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Poli; Honda, Bacca, Bonaventura

Målskyttar:
Byten: 85´ UT: Poli IN: Niang 108´UT: Montolivo IN: Jose Mauri 111´ UT: Kucka IN: Balotelli

Juventus(3-5-2) Neto; Rugani, Barzagli, Chiellini; Lichtsteiner, Lemina, Hernanes, Pogba, Evra; Dybala, Mandzukic

Målskyttar: 110´ Alvaro Morata
Byten: 62´ UT: Evra IN: Alex Sandro 75´ UT: Lichtsteiner IN: Cuadradro 108´ UT: Hernanes IN: Morata

Il migliore: Giorgio Chiellini – Två lag som försvarade mycket bra idag, och Chiellini var en av dem bästa. Felfri insats, och nollan vaktad i 120 minuter.


Starta ett bettingkonto – få 1000 kr i insättningsbonus! 

Oscar Eriksson
oscar@solocalcio.se

Relaterade artiklar