Juventus

Pique hyllar Juventus och spår finalen

Juventus har vunnit cupen och ligan och kan inom kort säkra trippeln genom att vinna Champions League. En som vet hur man slår Real Madrid är Barcelonas Gerard Pique, som ger sina tips och hyllar ett gäng Juve-spelare.

– Oj, det kommer bli en stormatch, inleder Barcelonas stjärnback Gerard Pique när han får frågor om den stundande Champions League-finalen mellan Juventus och Real Madrid. Det är Medaiset Premium som fått en pratstund med spanjoren.

– Juventus är ett lag som har gjort det bra i flera år eftersom de har storspelare som Gigi Buffon, som verkligen vill vinna denna titel för första gången. Också min gamla lagkompis Dani Alves, det skulle vara kul om han fick vinna igen. Men det kommer bli en final med få mål.

 

Pique fortsätter med att ge sin syn på matchen.

– Juventus kommer spela instinktivt, Juve är starkare bakåt, de visade man mot oss. Chiellini, Bonucci och Barzagli är alla smarta, det kommer bli en bra final.

Pique fick även frågor om vem som är världens bästa spelare, och därmed förtjänar Ballon d’Or. Svaret var knappast förvånande.

Leo Messi är bäst i världen och i historien. I år kommer han vinna guldskon som bästa målgöraren i Europa och han förtjänat Guldbollen ännu en gång. Men det skulle vara kul om Buffon vann den. Han har scudetton, han har cupen och kan också vinna Champions League.

Källa: Football Italia

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar