Parma

Parma bekräftar förhandlingar om kinesiskt uppköp

Som vi har rapporterat tidigare, finns ett kinesiskt intresse från Desports Group att kliva in som delägare i Lega Pro-klubben Parma. Bolaget, som leds av affärsmannen Jiang Lizhang, äger sedan tidigare den spanska klubben Granada och är minoritetsägare i NBA-klubben Minnesota Timberwolves. Parmas gamla anfallsstjärna Hernán Crespo jobbar sedan några månader tillbaka som rådgivare i Desports Group och förmedlar även mellan parterna, rapporterar ParmaLive.com. Webbsajten uppger att ett möte har hållits mellan parterna där klubbens vicepresident Marco Ferrari och VD Luca Carra har deltagit.

Det kinesiska bolaget har tittat igenom Parmas räkenskapsböcker och nu bestämt sig för att fullfölja sitt intresse. Enligt Gazzetta di Parma ska Desports Group vara beredda att köpa upp 30% av klubben. Carra bekräftar för Reppublica.it att det har hållits inledande samtal med det kinesiska bolaget.

– Det har varit ett möte då det finns en vilja från samtliga parter att finna en överenskommelse. Investerare är intresserade att kliva in som delägare av klubben, där de nuvarande ägarna med lokal förankring ska fortsätta närvara. Vi håller på att titta över de legala aspekterna och försöker finna en gemensam lösning på behoven. Av den anledningen är ingen tidsplan fastställd för att stänga affären.

Starta ett bettingkonto - få 1000 kr i insättningsbonus! 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar