Juventus

Paratici: ”Jag gillar att jobba bakom kulisserna”

Tidigare under kvällen blev det officiellt att samtliga inom Juventus-ledning förlängde sitt kontrakt till 2018. Fabio Paratici som varit en nyckel för klubben intervjuades av klubbens officiella hemsida där han kommenterade sin kontraktsförlängning, sin nära relation till klubben och Giuseppe Marotta.

– Marotta? Han betyder allt, jag är skyldig honom väldigt mycket. Jag har mycket att tacka honom för vad jag är idag. Marotta har tränat mig under alla dessa år, jag försöker kopiera honom i hans arbete och lägga märke till varje detalj. Hur rekryterar ni spelare? Vårt scoutingteam ser hundratals matcher varje år, och jag är egentligen bara toppen av ett isberg. Det jag gör är att jag samlar in den information jag får, sen börjar vi analysera spelaren från grunden. Allt från vart han är född, uppväxtförhållanden, vem han umgås med på fritiden och även familjen. Därefter är det dags för ett möte med Pavel NedvedGiuseppe Marotta och Massimiliano Allegri. Vi försöker sammanfatta det hela och sedan fatta ett beslut. Det är en lång process som kräver tid och hårt jobb.

Paratici kommenterade även sin hårdaste respektive bästa dag i Juventus.
– När vi åkte ut mot Galatasaray i gruppspelet, sen fanns det vissa tuffa stunder under vårt första år i klubben. Den bästa var utan tvekan kvällen i Trieste, när vi vann Scudetton.

– Varför jag aldrig ger intervjuer? Därför att jag tycker att det finns andra inom klubben som förtjänar uppmärksamheten, till exempel spelarna, tränaren eller president Andrea Agnelli. Jag är ganska tyst av mig, som person, det passar mig bra. Det tillåter mig att arbeta hårt bakom kulisserna. Min roll? Att koordinera klubben, främst A-laget, men även akademin och scoutingverksamheten. Att få dessa delar att fungera som ett, det är så vi försöker bygga klubben och få den att växa ytterligare.

Källa: Juventus.com

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar