Calcio femminile

Öhrström om problemen i Verona och satsningen i Fiorentina

Efter över fem år i AGSM Verona lämnar den svenska målvakten Stephanie Öhrström klubben för ett nytt äventyr i Fiorentina. För SoloCalcio berättar hon om bland annat om löneproblemen i Verona och Fiorentinas stora satsning på damfotbollen.

Trots att Verona i sista omgången knep andraplatsen och därmed Champions League-spel framför Fiorentina förra säsongen väljer Öhrström nu att lämna gialloblu till förmån för viola.

Varför valde du att lämna Verona och varför föll valet på Fiorentina?
– Jag hade velat stanna i Verona för jag trivs med tjejerna, staden med mera, men tyvärr är förutsättningarna inte optimala i klubben. Det är därför vi är 12 stycken som lämnar i år och endast 2-3 stycken stannar. Fiorentina var mycket intresserade förra året och redan då lockades jag av projektet, men Champions vägde tyngre igen. När de nu visade intresse igen kändes det helt rätt! Jag är besviken att jag känner att jag måste lämna, men helnöjd med att göra det och med valet av lag. Fiorentina gav mig ett superproffsigt intryck och att Lisa Ek pratat bra om dem är också är bra tecken.

I Verona har många spelare i truppen lidit av problem med uteblivna löner och Öhrström har fortfarande inte fått halva lönen för säsongerna 14/15 och 15/16.

Hur ser situationen ut nu?
– Det är just därför vi lämnar. Två år av löneproblem och tomma löften. Att vi lyckades hålla ihop gruppen och komma tvåa förra säsongen var ett mirakel efter alla turer i klubben. Vi har anmält klubben och är en advokat är på ärendet. Det är konstigt att de får fortsätta med så många obetalda löner och anmälningar mot sig. Nu har de värvat hejvilt och då är det bara att hoppas att det betyder att de har pengar att betala oss med. Jag hoppas att få allt, men jag är tyvärr högst tveksam till det.

Öhrström avslutade säsongen läktaren på grund av en fotoperation, men är nu på väg tillbaka.

Hur är statusen nu? Är du tillbaka i träning?
– Klubben ville att jag skulle spela klart säsongen med bruten fot, men jag valde att opereras i april så jag missade säsongsavslutningen. Jag springer och hoppar och det känns helt ok. Det verkliga testet är på måndag när försäsongen drar igång. Läkarna säger att det kommer kännas en tag till, så det är normalt.

Hur ser konkurrensen ut i Fiorentina? Är du värvad som uttalad förstamålvakt?
– De har en ung duktig målvakt som var med och tog VM-brons med U19. Hon har alla förutsättningar att bli duktig, men jag tycker inte hon är redo för scudetton än så jag kommer för att ta platsen!

Förra sommaren startade Fiorentina sin satsning mot toppen då klubben förvärvade damlaget från Firenze Calcio Femminile. Många starka nyförvärv plockades in och laget slutade på en tredjeplats efter en stark första säsong. Nu fortsätter klubben sin satsning och har bland annat värvat sex stycken spelare med erfarenhet från det italienska landslaget.

Vad är din och lagets målsättning för säsongen?
– Vi satsar på att vinna, men är medvetna om att Brescia har värvat bra till ett redan starkt lag och att Verona värvat ihop ett på pappret väldigt starkt internationellt lag, men vi ska absolut göra ett försök. Föreningen förklarade att de inte värvar endast för att vinna serien, utan också för att inom några år kunna stå sig bra i CL. Långsiktiga mål och uppbyggnad av föreningen känns bra!

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar