Mercato

OFFICIELLT: Zaccardo till Malta – tack vare LinkedIn

Den förre VM-guldmedaljören Cristian Zaccardo har hittat en ny klubb. Detta efter att hans vädjan om en ny klubb på LinkedIn nådde hela vägen till Malta. 

Ni har förmodligen hört storyn. Den klubblösa Cristian Zaccardo, med meriter från bland annat Palermo, Parma och Milan, sökte efter en ny klubb via nätverket LinkedIn i somras. Nu, efter tre månader, har VM-guldmedaljören från 2006 fått napp. Nu står det nämligen helt klart att Zaccardo kommer spela för Hamrun Spartans. Ett kontrakt säsongen ut är påskrivet.

I en intervju som Gazzetta.it återgivit berättar Zaccardo om jobbsökandet på nätet.

– Jag hörde en del från Cypern, Holland och från italienska Serie C. Jag pratade också med klubbar i Serie A och B, men det var mycket prat och lite verkstad. Sen kom en maltesisk ledare till mig. De har berättat att jag är viktig i deras projekt, och inte bara på planen utan även marknadsmässigt, då man fått en VM-mästare från 2006. Jag vill hjälpa laget att komma topp tre, för det gör att vi får kvala till Europa. Det är en bit kvar av säsongen och vi har en bit uypp(laget ligger just nu sexa, reds anm.), men jag ska göra mitt för att ta igen avståndet.

Zaccardo fortsätter med att berätta varför det blev just Hamrun Spartans.

– Det finns många maltesiska spelare i laget, och några brassar. Jag är den enda italienaren. Man spelar på konstgräs, jag gillar naturgräs, men jag får vänja mig. Malta? Det är vackert, havet är nära och det påminner om Sicilien. Laget har samma färg på tröjorna som Milan och med tanke på detta valde jag nummer 81, precis som jag hade i Milan.

Läs mer om LinkedIn-annonsen här:

VM-guldmedaljören söker ny klubb på nätet

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar