Palermo

OFFICIELLT: Silva presenterad i Palermo – väljer nummer 9

Nu är det helt klart att Stefan Silva blir en Palermo-spelare. Sicilien-klubben har presenterat anfallaren på sin hemsida efter att han har klarat läkarundersökningen.

Att förväntningarna är högt ställda på Gif Sundsvalls-värvningen är tydligt när kontraktet har skrivits till 2021 och Stefan Silva har tilldelats tröja nummer 9 i Palermo. Enligt Sportbladet får Gif Sundsvall runt fem miljoner kronor för anfallaren.

– Jag är väldigt glad att vara här i Palermo och ser fram emot att träffa lagkamraterna. Quaison är en vän till mig sedan tidigare och har berättat för mig om staden och klubben. Jag är stolt över att komma till Palermo och tackar Zamparini för förtroendet för mig, säger Stefan Silva till Palermos hemsida.

Möjligheterna till speltid torde också vara goda för 26-åringen bakom klubbens självklare försteman Ilija Nestorovski i anfallet. Bakom honom finns nämligen bara ynglingarna Carlos Embalo, Norbert Balogh och Roland Sallai som ingen av dem har imponerat nämnvärt när de fått chansen på topp – utöver Alessandro Diamanti och Aleksandar Trajkovski som oftast spelat lite längre ner i banan som offensiva mittfältare eller yttrar.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar