Inter

OFFICIELLT! Roberto Mancini klar för Inter

Det kommer inte längre som en nyhet, men nu är det i alla fall klart att Roberto Mancini är ny tränare för Inter. Inter har förkunnat valet på sin officiella hemsida.

Roberto Mancini kommer bli officiellt presenterad imorgon lördag på Inters träningsanläggning Appiano Gentile. President Erick Thohir uttalade sig på Inter officiella hemsida:

– Idag tog jag det svåra beslutet att låta Walter Mazzarri lämna arbetet som tränare för laget. Valet fattades i samråd med mina rådgivare. Det var ett svårt beslut därför han har varit stödjande till den inriktning vi har valt för klubben och han arbetade tröttlöst och osjälviskt med både tro och passion. Jag skulle vilja tacka honom för hans insatser.

– Hur som helst är vårt mål att ta oss tillbaka till vår rättfärdigande position i toppen bland de europeiska klubbarna och därför är jag väldigt glad att välkomna tillbaka Roberto Mancini. Hans meritlista i Inter och från andra håll talar för sig självt. Hans internationella erfarenhet och hunger efter framgång kommer driva klubben till nästa nivå.

 

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar