Pre- & postpartite

Postpartita Juventus – Lazio: Juve cupsegrare efter förlängning!

JUVEJUVENTUS – LAZIO lazio
Onsdag – Stadio Olimpico, Rom – 20.45

Primo tempo
På en kokande arena startade Lazio väldigt energiskt och var också det laget som gjorde det första målet redan efter 4 minuter. Den ovane målskytten Stefan Radu nådde högst på Danilo Cataldis frispark och 1-0 var ett faktum. Efter målet var den första halvleken jämn, och det dröjde inte heller många minuter innan Juventus kvitterade tillställningen. Återigen var det mål efter frispark, återigen en ovan målskytt. Denna gång var det Juves kapten Giorgio Chiellini som mer eller mindre cykelsparkade in 1-1-målet framför Curva Sud som för dagen tillhörde Juventus fans. Den första halvleken fortsatte bölja fram och tillbaka men inga ytterligare mål kunde tillskrivas något av lagen.

Secondo tempo
Den andra halvleken började likt den första i ett frenetiskt tempo, utan att det för den sakens skull skapades några farliga lägen. Ju längre halvleken led kändes det som att Juve tog över matchen, även om det var utan att dominera. När de flesta trodde att matchen skulle gå till förlängning fick inbytte Filip Djordjevic ett gyllene läge att avgöra, men timeingen fanns inte där och avslutet rann ut i sanden. Många inne på arenan trodde att Alessandro Matri avgjorde med tre minuter från slutet då han, till synes hårfint onside, placerade in 2-1 målet bakom Etrit Berisha. Domaren tyckte dock annorlunda och målet dömdes bort, varför förlängning följde.

Förlängning
De 30 övertidsminuterna inleddes med stor försiktighet från de båda finallagen. Det dröjde dock inte länge innan nyss nämnde Djordjevic fick en chans utanför straffområdet. Skottet, som var stenhårt, gick stolpe-stolpe ut till serbens stora förtret. Istället skulle det vara mannen som trodde sig ha avgjort under ordinarie tid som skulle få det sista ordet i denna match. Efter en fin Pirlo-passning letade sig bollen fram till Matri som inte gjorde något misstag och bredsidade in 2-1 till Turinlaget. Lazio försökte under den andra förlängningshalvan nå ett kvitteringsmål, men var egentligen aldrig nära. Matchen slutade 2-1 till Juventus och blev därmed det första lag att nå 10 cuptriumfer. Detta innebär ytterligare en stjärna till nästa år, denna gång i silver.

FORMAZIONI UFFICIALI:

JUVE(3-5-2): Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Vidal, Evra; Tevez, Llorente.
Byten: 78′ UT: Pogba IN: Pereyra 85′ UT: Llorente IN:Matri 114′ UT: Lichtsteiner IN: Padoin

Målskyttar: 9′ Chiellini, 97′ Matri

Il Migliore: Carlos Tevez – Likt Basta i Lazio slet Tevez oerhört och var framförallt väldigt nyttig i förlängningen. Bidrog i alla högsta drag till varför Lazio inte skapade någonting efter Matris ledningsmål. Superb spelare.
lazio(3-4-3): Berisha; de Vrij, Gentiletti, Radu; Basta,Parolo, Cataldi, Lulic; Candreva, Klose, Felipe Anderson
Byten: 71′ UT: Radu IN: Mauricio 82′ UT: Klose IN: Djordjevic 105′ UT: De Vrij IN: Keita Baldè

Målskyttar: 4′ Radu

Il migliore:
Dusan Basta – Vilken lungkapacitet och hjärta serben visade upp under kvällen. När samtliga Lazios spelare gick på knäna krigade högerbacken till den sista sekunden. Värd ett bättre öde ikväll.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se