Calcio femminile

Fiorentina säkrade dubbeln – vann Coppa Italia

Fiorentinas damer följde igår upp sin historiska scudetto med ännu en historisk titel. Florens-klubben slog Brescia med uddamålet i finalen av Coppa Italia och säkrade därmed dubbeln. 

Denna säsong har allt handlat om Fiorentina och Brescia när det gäller italiensk damfotboll och så även säsongens sista match. Precis som i ligan var det återigen Fiorentina som drog det längsta strået. Redan i den femte minuten tog Viola ledningen genom landslagsspelaren Alia Guagni och trots ett stort övertag från Brescia i den andra halvleken stod Fiorentina emot. Mycket tack vare den svenska målvakten Stephanie Öhrström som storspelade i målet.

Målskytten Guagni, som nu gör sig redo för sommarens EM-slutspel, uttalade sig till Violachannel efter matchen:
”Galna känslor, en säsong som denna är något vi har drömt om hela livet. Vi har jobbat hårt för detta. Jag vill tillägna målet till mina föräldrar”
”EM? Vi kommer att ge vårat bästa för denna viktiga utmaning. Vi har en väldigt svår grupp(Sverige, Tyskland och Ryssland), men på grund av det är vi ännu mer taggade.”

BRESCIA (3-5-2): Marchitelli; Gama, D’Adda, Salvai; Cernoia, Girelli (28’ st Serturini), Mele (1’ st Eusebio), Rosucci, Bonansea; Sabatino, Tarenzi (15’ st Fuselli). A disp.: Ceasar, Manieri, Lenzini, Tyryshkina.
Tränare: Bertolini

FIORENTINA (3-5-2): Ohrstrom, Guagni, Linari, Adami, Orlandi, Mauro (45’ st Binazzi), Bonetti, Bartoli, Vigilucci (30’ st Caccamo), Carissimi, Tortelli. A disp.: Durante, Salvatori Rinaldi, Zazzera, Fusini, Ferrandi.
Tränare: Fattori.

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar