Intervju

Exklusiv intervju med Joakim Olausson

Joakim Olausson återvänder till Sverige efter ett antal år i Atalantas berömda ungdomsakademi. Det blev i slutändan inte något kliv upp till klubbens a-lag och 19-åringen vänder hem för seniorfotboll i Häcken efter en turbulent sista tid i Italien. SoloCalcio fick en pratstund med mittfältaren:

Först och främst, grattis till flytten! Hur känns det att komma hem?

– Tack så mycket, det känns underbart skönt och jag ser fram emot att börja spela för Häcken.

Hur kom det sig att det blev just Häcken? Hade du några andra alternativ?

-För att Häcken är ett bra lag med många skickliga spelare, sedan så ligger det i Göteborg också så det var perfekt. Yes, det fanns lite annat,” berättar Olausson utan att vilja gå in på vilka klubbar det rörde sig om.

Hur ser du på framtiden? Vad har du för målsättning under de kommande åren?

– Ska först ta mig in i laget och börja spela, det är långt kvar till seriestart så jag kör på i lugn takt. Sedan är jag självklart här för att spela, och jag ska kämpa för att ta en plats.

Under din sista tid i Bergamo fick du inte speciellt mycket speltid och det sades att du blev utfryst på grund av att du inte ville förlänga ditt kontrakt. Kan du beskriva ditt sista halvår i Atalanta?

– Nej det är sant, det sista halvåret blev det inte mycket spel alls. Det var en jobbig period för mig som jag fick kämpa mig igenom.

Du uppgavs vara nära en utlåning till Messina eller Venezia i somras. Exakt hur nära var det?

– Det var så nära att vi satt i rummet, papperna låg framför mig och jag skulle skriva på…sedan kom lite nyheter in i allt som jag inte hade någon aning om, så det blev inget av det.

Vad menar du med ”nyheter”?

”De ville att jag skulle förlänga med Atalanta först,” förklarar den unge svensken.

Vad skulle du säga att du har lärt dig under dina tre och ett halvt år i Italien?

– Att som ung flytta utomlands är svårt, man lär sig nya saker varje dag, att klara sig själv och allt sånt. Jag har lärt mig väldigt mycket både på och utanför planen.

Till sist vill vi på SoloCalcio önska dig ett stort lycka till i BK Häcken!

– Tack så mycket och tack själva!

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar