Palermo

Exklusiv intervju med Hiljemark: ”Skulle passa utmärkt i Serie A”

Det saknas inte rykten kring vinnarna av U21-EM. SoloCalcio fick en pratstund med Oscar Hiljemark – som ryktas vara på väg till Serie A.

Efter den svenska succén i Tjeckien har flera av spelarna kopplats ihop med sommartransfers. Lapkaptenen Oscar Hiljemark placeras i flera medier på Sicilien, närmare bestämt i Palermos tröja. Klubben slutade elva i Serie A den gångna säsongen, efter att ha besegrat Roma i slutomgången.
– Som i alla lag i Italien finns det en fin fotbollskultur i Palermo, sade Hiljemark.

Den före detta Elfsborgsspelaren Oscar Hiljemark representerar i dagsläget PSV Eindhoven. Om en affär blir av är det med andra ord byte av såväl klubb och liga som land som gäller.
– Italien som fotbollsland är väldigt, väldigt stort – folk lever för det. Jag tror att det är en väldigt fin liga och ett fint fotbollsland socialt, sade U21-kaptenen.

I Palermo finns sedan tidigare en landslagskollega – Robin Quaison. Han kom till Sicilien inför förra säsongen och de två har haft vissa diskussioner om klubben.
– Jag gratulerade när han skrev på. Sen har vi pratat på samlingar och liknande, men inte någon mer kontakt på det sättet, berättade Hiljemark.

Spelstilen passar i Italien
Att byta liga innebär en omställning, både på planen och vid sidan av densamma. En flytt till Serie A skulle fungera bra på det sportsliga planet, enligt den 23-årige mittfältaren.
– Jag tror att det skulle passa utmärkt! Jag är en tvåvägsmittfältare som gillar att gå ”box till box” och vara delaktig i spelet mycket, och att ha en drivande roll på mittfältet. Det tror jag hade passat perfekt (i Serie A, reds anm), sade Oscar Hiljemark.

Hur rankar du Serie A?
– Jag rankar det som en väldigt bra fotbollsliga. Den har under alla år som jag varit aktiv varit med i toppen av ligorna och det är den fortfarande på ett fint sätt, menade Hiljemark.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar