Pre- & postpartite

Europa League summering 4a giornata

LAZIO 2-1 MARSEILLE

Målskyttar, Lazio: Parolo 45′, Correa 55′

Målskyttar, Marseille: Thauvin 60′


REAL BETIS 1-1 MILAN

Målskyttar, Real Betis: Lo Celso 12′

Målskyttar, Milan: Suso 62′


Europa League vände under torsdagen gruppspelet. Det innebar för Lazios del att man fick besök av Marseille och för Milans del att man fick åka till Sevilla och möta Real Betis.

Om vi börjar i den italienska huvudstaden så var förutsättningarna glasklara. En vinst och avancemanget från gruppen var säkrat. Och visst lyckades man också trycka dit grodätarna på hemmaplan. Marco Parolo inledde målskyttet med en hård nick på ett ruskigt högt inlägg. Joaquin Correa utökade sen ledningen efter ett vackert väggspel. Men att slappna av och slarva i passningsspelet visade sig vara farligt, då Marseille nästan omgående efter 2-0 reducerade. Närmare än så kom man dock inte, utan Lazio tog alla tre poäng och är nu vidare till slutspel.

Milan låg inför kvällen på en andraplats i gruppen, med samma poäng som Olympiakos. Grekerna vann sin match och gick därför förbi italienarna, eftersom Milan ”bara” fick 1-1 med sig mot Betis. Spanjorerna var det bättre laget och tog också rättvist ledningen via Giovani Lo Celso. Milan såg uppgivna och höglösa ut i offensiven. Men en fast situation i andra halvlek ändrade på det, då Suso (vem annars?) skruvade in en boll som Time Bakayoko nickade… trodde alla. Men Bakayoko missade bollen, vilket lurade målvakten och inlägget seglade istället in i mål.

Milan fick två tunga skador med sig från matchen. Läs mer om det här. 


Omgångens spelare: Joaquin Correa – Han gjorde målet och han visade mycket i spelet. 2-0 var egentligen bara frostingen på kakan på en i övrigt fin insats. Hans insatser borde hålla Luis Alberto på bänken.

Omgångens delikatess: Immobiles inlägg – Alltså, har ni sett Ciros inlägg till Lazios 1-0. Det är orimligt högt! Vilken genial passning till Parolo!

Omgångens mål: Joaquin Correa – Bra driv, bra väggspel och bra avslut. Correas mål var inte bara viktigt för Lazios avancemang också, det var snyggt också. Och innan någon kommer och säger att Suso minsann skruvade in en frispark…. vi vet alla att det egentligen var ett inlägg som missades.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar