Pre- & postpartite

Champions League 5a Giornata Summering

NAPOLI 3 – 0 SHAKHTAR

Målskyttar Napoli: 56′ Insigne, 81′ Zielinski, 83′ Mertens

ATLETICO MADRID 2 – 0 ROMA

Målskyttar Atletico Madrid: 69′ Griezmann, 85′ Gameiro

JUVENTUS 0 – 0 BARCELONA


Napoli inledde tisdagskvällen med att möta Shaktar på Stadio San Paolo. Där lyckades Mauricio Sarri tillslut få ut det fina spelet som har visats upp flera gånger i ligan även att fungera i Champions League. Flertalet gånger fick vi se en spektakulär passningsfotboll som har vart Napolis signum senaste säsongerna och speciellt extra mycket denna säsong. Med ett högt passningstempo över hela banan kunde Napoli tillslut sätta dit stöten i andra halvleken med en betryggande 3-0 seger. Shaktar hade en del farliga chanser under den första halvleken men deras förhoppning om att kunna vinna över Napoli på bortaplan dog helt efter Lorenzo Insignes drömmål som öppnade målskyttet. Därefter kunde Napoli göra två enkla mål när först Piotr Zielinski slog in bollen till 2-0 för att två minuter senare utöka ledningen till 3-0 efter Dries Mertens nick från nära håll.

Chanserna för Napolis del att gå vidare från gruppspelet är, efter vinsten mot Shaktar hyfsade. För att gå vidare måste laget vinna borta mot Feyenoord samtidigt som Shaktar ska förlora borta mot Manchester City. Däremot är chanserna för Juventus att gå vidare väldigt stora. Det var en ganska chansfattig match på Juventus Stadium som slutade 0-0 mot Barcelona men den poängen kan vara avgörande för avancemang. Nu måste Sporting Lissabon vinna på Camp Nou mot Barcelona vilket är få lag som gör. Dessutom, om Juventus skulle vinna mot Olympiakos är Turinlaget helt säkra för slutspelet. Barcelona var det laget som anföll mest men försvaret höll till skillnad från i söndags väldigt tätt denna afton.

Roma däremot stod för en mindre bra insats när de mötte Atletico Madrid på bortaplan. Förutom ett misslyckat inlägg som träffade stolpen så var Romas spel för kvällen chansfattigt framåt. Väl i andra halvleken lossnade det ordentligt för Atletico Madrid som stod för en otrolig effektivitet. Antonie Griezmann cykelsparkade in 1-0 på ett vackert sätt och fransmannen var onsdagens njutning för ögonen. Efter det akrobatiska målet spelade Griezmann fram sin franske anfallspartner Kevin Gameiro till 2-0. Gameiro lyckades runda Romakeepern och från en dålig vinkel sätta dit bollen.  Trots dagens plump för Roma är även Romlagets chanser för avancemang stora då de är två poäng före Atletico Madrid samt möter Qarabag på hemmaplan nästa match

Omgångens mål: Lorenzo Insigne – Kvicka steg i sidled för att sedan skruva in 1-0 hur kyligt som helst. Det är bara att njuta av målet helt enkelt.

Omgångens spelare: Bland de italienska lagen är det tjänstefel att inte säga Lorenzo Insigne, motivering behövs ej.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar