Sassuolo

Boateng: ”Jag återvände på grund av pastan!”

En av ligans stora profiler heter återigen Kevin Prince Boateng. Mittfältaren har mer blivit en anfallare och är Sassuolos stora stjärna denna säsong. Men varför återvände den gamla Milanspelaren till Italien? På grund av… pastan!

I en längre intervju med Bild berättar den tyskfödde ghananen Kevin Prince Boateng varför han valde att återvända till Serie A, även om det inte är i någon av storklubbarna. Sassulos offensiva pjäs säger att det delvis beror på maten.

– Varför? Det finns pasta här! Väldigt, väldigt god pasta. Nyligen gick jag till en resturang och pastan var så god att jag till och med gick in i köket och gav kocken en kram. Maten här är inte normal! Du måste akta dig så du inte blir fet…

Att Boateng lämnade Tyskland och Eintracht Frankfurt beror dock inte enbart på maten.

– Jag inte bara Tyskland för maten och för att få vara nära min familj (frun Melissa Satta är italienska, reds anm), utan också för att Niko Kovac försvann. Det är ingen hemlighet att jag gick till Eintracht för hans skull. Vetskapen att jag kan återvända till Frankfurt och att folket där skulle välkomna mig med öppna armar är härligt, för en gångs skull sparkades jag inte ut!

Boateng berättar också att han verkligen satsar helhjärtat på fotbollen numer, något han inte gjorde tidigare i karriären. Vid sidan om fotbollen har också Boateng gjort slag i saken i sin stora passion i livet: hip-hop!

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar