Juventus

Allegri: ”Vi fann rätt spår efter United-förlusten”

Juventus slog Milan med 2-0 på San Siro. Efter matchen var den förre Milantränaren minst sagt nöjd att hans lag lyckades studsa tillbaka efter förlusten i Champions League.

Anfallsessen Mario Mandzukic och Cristiano Ronaldo gjorde ett var, Gonzalo Higuain (som skeppades bort från Juventus) gjorde noll. Därför vann Juventus matchen mot Milan, om man förenklar fotboll kraftigt. Massimilliano Allegri förklarade mer djupgående sina tankar om matchen i postpartitan med Sky.

– Vi fann tillbaka till rätt spår direkt efter förlusten mot Manchester United. Vi gjorde det bra som gick in och körde och hur vi tog oss ann matchen, vi bara glömde de fem minuterna mot Manchester United. Vi släppte till lite, men Szczesny var där då. Vi gör bra insatser och hämtar in vinsterna. Det var viktigt att vi gjorde det. Inter förlorade i Bergamo och vi lyckades behålla avståndet ned till Napoli. Napoli gör en grym säsong.

En snackis inför matchen var dels hur Higuain skulle presetera mot sitt gamla lag, men också hur Leonardo Bonucci skulle mötas av Milanpubliken. Men någon Bonucci på planen fick de 77 000 fansen inte se, då mittbacken satt på bänken hela matchen.

– Han behövde vila, och så råkade det infalla i matchen mot Milan. Även på bänken blev han överröst med förolämpningar från curva sud. Detta var den bästa lösningen.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar