Chievo

Meggiorini: ”Jag är ingen hjälte – jag gjorde min plikt”

Under morgonen kom det uppgifter från Italien att Chievos anfallare Riccardo Meggiorini stoppat vad som var på väg att bli en våldtäkt utanför hans hem i natt. Nu har spelaren själv fått uttala sig om vad som egentligen hände.

I en intervju med La Gazzetta dello Sport, vilken Football Italia återgivit, berättar Riccardo Meggiorini om vad som hände vid halv tre-tiden i natt.

– Jag låg och sov, vårt hem är på den fjärde våningen. Då hörde jag en kvinna skrika utomhus. Det är ofta rätt mycket ljud häromkring efter att folk har druckit för mycket, men denna gång lät det annorlunda. Hon lät helt utom sig. Hon skrek ”låt mig vara, stick härifrån” och försökte springa, men en man jagade henne. Jag kastade på mig en tröja, shorts och skor och sprang ned medan min flickvän ringde polisen.

När Meggiorini kom ut på gatan såg han direkt den skrikande kvinnan.

– När jag sprang ut såg jag att han var alldeles för hårthänt, hennes tröja var riven och sen tryckte han upp henne mot en bil. Så jag tacklade omkull honom och vi hamnade på marken. Om det inte vore bättre att slå honom? Jag har aldrig slagit någon i mitt liv, inte ens som barn. Jag vet inte riktigt hur man slår bra. Jag hade ingen telefon med mig, men jag visste polisen var på väg. Så jag höll fast honom och försökte bara se till att han inte flydde. Polisen kom efter ett tag, men de kände inte igen mig. De ville bara ha mina uppgifter och ett vittnesmål.

Efter insatsen har Meggiorini målats upp som en hjälte, speciellt i Verona. Men anfallaren tycker bara han gjorde sin plikt.

– Jag känner mig inte som en hjälte. Jag gjorde bara det som alla skulle göra. Jag kan inte ens se våld mot kvinnor på TV eller läsa om det. Att se det utanför mitt fönster gjorde att jag var tvungen att agera. Efter situationen så var det ett äldre par som lutade sig ut från sin balkong och sa att jag hade gjort en bra sak, det var trevligt. Jag var väldigt spänd. När jag kom hem kunde jag tillslut somna om och jag tränade som vanligt i morse. Jag pratade med några lagkamrater om det, men nu har jag lagt det bakom mig.

Enligt La Gazzetta dello Sport kände offret och gärningsmannen varandra och de hade druckit rejält innan händelsen. Både offret och gärningsmannen ska ha fått böter för offentlig fylla. Om mannen misstänks för grövre brott framgår inte.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar