Lista

SoloCalcio sammanfattar säsongen (2/2)

När domarna exhalerade i söndags och ljudet från piporna förkunnade att säsongen 2014/2015 var till ända var det som vanligt olika känslor som sköljde över spelare, ledare, supportrar och alla andra. Tårar i form av glädje och sorg är ytterligheterna och allt däremellan fanns också med. I en form av sammanfattning vill vi på SoloCalcios redaktion på olika sätt säga vårt nu när allt är över. Håll därmed till godo när vi pekar med hela handen.

Missade du del 1? Då kan du läsa den HÄR.

Säsongens frisyr
Paletta(s utveckling) – Ända sedan Gabriel Palettas flytt till Italien har hans tunnsådda kalufs varit ett samtalsämne. I januari gjorde Paletta flytten från Parma till modestaden Milano och kanske var det den flytten som fick försvararen att ta sitt förnuft till fånga och raka av sig den horribla frisyren?

Paletta-Parma

paletta

paletta


Säsongens snackis
Goal Line Technology  – Redan innan säsongen var fenomenet omdiskuterat och GLT:s vara eller inte vara kändes som säsongens följetång. Uppkomna situationer på planen belyste diskussionen fler än en gång och behovet av ytterligare hjälpmedel blev tydligt. Nu ska det klart att teknologin kommer att assistera domarna nästa säsong.

astori


Säsongens tifo
Lazio vs Roma – Tycke och smak skiljer åsikterna åt i denna fråga men Lazios Curva Nord bjöd på en koreografi som fick de flestas munnar att lämnas vidöppna. Lika enkelt och komplicerat på samma gång. Örnen som vilade på det vita och blå fälten var så effektfullt att andra kandidater innehållandes klipska banderoller och bengaler får lämna plats på tronen för mosaik-spektaklet.

lazio tifo
lazio tifo


Säsongens president
Massimo Ferrero Sampdorias excentriske president Massimo Ferrero har bjudit på stor show under den gångna säsongen. Det har handlat om allt från måldanser på hedersläktaren till suspekta videohälsningar till nära vänner. Vem minns inte Ferreros firande på Marassis gräsmatta efter derbysegern i höstas? Eller fyllevideon med födelsedagshälsningen till hans gode vän? Men Ferrero har inte bara bjudit på pajaskonster utan också visat en fin sida. Bland annat erbjöd han sig att bekosta ekonomiskt tyngda Parmas Primavera-lags bortaresa till matchen mot Sampdoria. Ferrero är säsongens president och vi ser redan fram emot vad Sampdoria-presidenten har för upptåg planerade till nästa säsong.

Ferrero


Säsongens sportchefer
Giuseppe Marotta/Fabio Paratici – Antonio Conte lämnade mitt under brinnande försäsong och nyckelspelarna Paul Pogba och Arturo Vidal ryktades försvinna. Men Giuseppe Marotta och Fabio Paratici höll sig lugna, lyckades behålla sina guldklimpar, ersatte Conte med Massimiliano Allegri och prickade in mer eller mindre samtliga sommarvärvningar. Juventus har varit än mer överlägsna den här säsongen som man har möjlighet att kröna med en sällsynt trippel. Det är frukten av sportcheferna Marottas och Paraticis fina arbeten.

Marotta-e-Paratici-Juventus-2013


 

Citat
Hernanes efter målet mot Lazio
– Hernanes lämnade Lazio i tårar och skrev på för Inter i januari 2014. När brassen sänkte sitt gamla lag med två mål firade han på sitt vanliga sätt: med en bakåtvolt. Efter matchen uttryckte Hernanes dock att: ”Det var den sorgligast bakåtvolten i mitt liv”. Ett tappert men pinsamt försök av mittfältaren att släta över vad som just skett.

hernanes


 

Miss
José Callejóns miss mot Atalanta  Vänsterbacken Faouzi Ghoulam arbetade sig in i straffområdet och passade in bollen mot mål där José Callejón bara skulle raka in bollen i det tomma målet. Men från en ynka meter lyckades spanjoren på något oförklarligt vis få bollen över målet. Missen kostade Napoli segern och det blev istället ”bara” 1-1 borta mot Atalanta.


Målgest
Tottis selfie vs Lazio – Vad vore ett Rom-derby utan Francesco Totti? Efter att Lazio tagit en tvåmålsledning var det Romas lagkapten som både reducerade och kvitterade. 2-2-målet firades på det nya viset att ta en selfie med sig själv och Curva Sud. Töntigt enligt vissa, nytänkande enligt andra. Den låg i alla fall i tiden, Francesco!

selfie


Säsongens tröja
Lazios retrotröja – Ofta blir det fel, men ibland blir det bara helt rätt. Lazio grävde i historien och Macron levererade en remake inspireread av 1982/83 och 1986/87-säsongers upplagor. Retro när den är som snyggast och det var många supportrar som jublade, inte bara laziali.

lazio retro

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar