Europa League

Prepartita Europa League semifinal

VIOLA-2FIORENTINA – SEVILLASevilla_cf_200px
Torsdag – Stadio Artemio Franchi, Florens – 21.05

Fiorentina står inför en mycket tuff uppgift på torsdagskvällen när man ska försöka vända 0-3 mot spanska, tillika regerande mästaren, Sevilla. På skadelistan finns sedan tidigare Giuseppe Rossi och Khouma Babacar, som nu får sällskap av Micah Richards och Juan Vargas. De sistnämnda dras båda med lårskador. Den spanska ligafemman Sevilla har även dem ett par avbräck inför mötet. FörsvararenNicolas Pareja dras med en knäskada och den rutinerade målvakten Beto med en axelskada. Duon missade även det första mötet. Lagen har spelat matcher i respektive liga under helgen som gick. Fiorentina besegrade Empoli i Toscana-derbyt med 3-2 och Sevilla kryssade borta mot Celta Vigo, den matchen slutade 1-1. Under säsongen har Fiorentina spelat sex matcher på Artemio Franchi i Europaspelet varav man vunnit tre, spelat två oavgjorda och förlorat en.

Probabili formazioni

VIOLA-2 (4-3-3): Neto; Tomovic, Savic, Rodriguez, Alonso; Fernandez, Valero, Joaquin; Ilicic, Gomez, Salah

Tränare: Vincenzo Montella
Bäste målskytt: Juan Manuel Vargas, 3 mål

Sevilla_cf_200px (4-2-3-1): Rico; Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas; Krychowiak, Mbia, Reyes, Banega, Vitolo; Bacca

Tränare: Unai Emery
Bäste målskytt: Carlos Bacca, 4 mål

Håll ögonen på: Mohamed Salah – Mycket av hoppet sätts till den vindsnabbe 22-åringen. Han har genombrottskraften och tekniken som krävs för att luckra upp de flesta försvaren.

Domare: Damir Skomina, Slovenien

Form: Fiorentina 2 vinster, 3 förluster – Sevilla 3 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust.


FC_Dnipro_Dnipropetrovsk.svg-2DNIPRO DNIPROPETROVSK – NAPOLINAPOLI
Torsdag – NSK Olimpiyskiy, Kiev – Torsdag

Napoli har rest till Kiev med målsättningen att ta sig till final i Europa League. Från det första mötet i Neapel fick man dock inte med sig den önskade vinsten sedan Dnipro kvitterade Napolis ledning med ett mål som borde ha dömts bort för offside. Det ukrainska laget får därför bära ett litet favoritskap inför detta möte då man är klara för finalen så länge resultattavlan visar 0-0. Matchen spelas dock på neutral mark, 27 mil ifrån Dnipropetrovsk, på grund av oroligheterna i landet och Napoli behöver gå framåt och göra mål för att ta sig vidare. Räkna med ett bortalag som har mycket boll och ett hemmalag som, precis som i första mötet, ligger defensivt och satsar på kontringar där Konoplyanka är den stora nyckeln.

Probabili Formazini
FC_Dnipro_Dnipropetrovsk.svg-2(4-2-3-1) Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Matos; Kankava, Fedorchuk; Luchkevych, Rotan, Konoplyanka; Kalinic

Tränare: Myron Markevych
Bäste målskytt: Nikola Kalinic, 3 mål

NAPOLI(4-2-3-1) Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Lopez, Jorginho; Callejon, Hamsik, Insigne; Higuain

Tränare: Rafa Benitez
Bäste målskytt: Gonzalo Higuain, 7 mål

Håll ögonen på: Gonzalo Higuain. Il Pipita hade ingen av sina bättre dagar i det första mötet mot Dnipro. Målchanserna fanns där men siktet var inte helt kalibrerat. Behöver leverera ikväll.

Domare: Milorad Mazic, Serbien

Form: Dnipro 2 vinster, 1 oavgjord, 2 förluster – Napoli 2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar