Empoli

Iachini har fått en smakstart

Empoli har fått en smakstart efter att den nya tränaren Beppe Iachini kommit in på bänken, Andrea Andreazzolis ersättare har två segrar på två matcher och laget klättrar i tabellen.

Andrea Andreazzoli fick lämna sitt uppdrag som tränare för Empoli efter förlustmatchen i börj av av november mot Napoli med 5-1. In på bänken kom den kepsprydda tränaren Giuseppe Iachini som ordnade upp situationen i Sassuolo förra säsongen efter en trög inledning med Cristian Bucchi vid bänken.

En spelare som Beppe Iachini känner till väl i Empoli är anfallaren Antonino La Gumina. La Gumina värvades inför den här säsongen från Serie B klubben Palermo. Under Andreazzolis sista matcher tog inte La Gumina plats i startelvan, men under Iachins ledning har anfallaren startat bägge vinstmatcherna.

Jag har väldigt bra koll på La Gumina, det var jag som gav han sin Serie A debut när jag var tränare i Palermo. Jag upptäckte honom i primaveralaget berättade Iachini för Sky Sport Italia.

Han har sett bra ut under träningarna och han passar taktiken som jag  använder. Vi har fått en bra start och hoppas kunna fortsätta på denna inslagna väg. Vi behöver den här typen av mentalitet för att klättra  i tabellen

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar