Crotone

Zenga:”Otänkbart att vi inte stannar kvar”

Crotone lyckades spela oavgjort under eftermiddagen mot Champions League jagande Lazio. Walter Zenga gjorde en stor tjänst till sin forna klubb Inter som han vaktade stolparna åt under 80- och 90-talet. Nu ska han försöka hålla kvar Crotone i Serie A med en match kvar av säsongen.

Just nu ligger Crotone på nedflyttningsplats med en match kvar att spela. Närmst är Spal som är på samma poäng men har bättre inbördesstatistik mot Crotone under säsongen. En och två poäng före i tabellen ligger lag som Cagliari och Udinese. Nu måste Crotone minst spela oavgjort borta mot Napoli nästa helg samt att de andra resultaten ska gå deras väg för att de ska ha en chans att stanna kvar i Serie A till nästa säsong.

Vår position i tabellen är komplicerad men inte omöjlig berättade Walter Zenga i en intervju efter matchen.

-Vi måste fortsätta med den intensiteten som vi hade idag, vi visade att med en positiv attityd så går det bra. Jag sa till spelarna att de spelade en väldigt bra match idag, vissa saker gick emot oss men vi lät inte det påverka oss mentalt.

-Med fem minuter kvar av matchen så var vi i ledning. Spelarna mötte matchen på ett mycket bra sätt idag och mot ett lag som är i toppen av tabellen och som jagar en Champions Leauge plats.

-Just nu är det otänkbart att vi inte vinner nästa vecka och att vi inte stannar i Serie A.

Källa:Football-Italia

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar