Crotone

Nya tränaren: ”Kan inte garantera salvezzan”

Crotone har bytt tränare, då Davide Nicole avgått och Walter Zenga anställts. Men debuten gick inte som planerat för målvaktsprofilen.

Det blev ingen drömstart för Walter Zenga på Crotones tränarbänk. Sassuolo blev för tuffa under gårdagen och vann med 2-1. Efter matchen var det en besviken debuttränare som pratade med Sky Sport. 

– Jag funderar över varför vi inte kom ut till andra halvlek med rätt mentalt tankesätt. Generellt spelade vi med karaktär och med hunger, men vi laget reagerade bra och var nära att kvittera.

Det Zenga syftar på är de två snabba insläppta målen i början av andra halvlek.

– Jag måste lista ut hur ett lag som kontrollerade matchen i första halvlek kan börja den andra så uselt. Jag skrek många gånger, jag kände att vi inte var rätt på det.

Nu gäller det för Zenga att återgå till ritbordet, för att bryta denna negativa trend. Just nu har Crotone fem raka förluster.

– Jag har just kommit hit och har inte hunnit jobba, men det är ingen ursäkt. Det kommer inte bli enkelt att garantera salvezzan (säkrat Serie A-kontrakt, reds anm), men det är inte omöjligt. Crotone visade förra säsongen att det gick och vi kan göra det igen.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar