Coppa Italia

Prepartita Napoli – Lazio: En finalplats står på spel

NAPOLI NAPOLI – LAZIO  lazio
Onsdag – Stadio San Paolo, Napoli – 20.45

NAPOLI
Hemmalagets form är minst sagt dålig och i senaste ligamatchen förlorade man den viktiga matchen mot Roma på Olimpico vilket gjorde att man tappade viktig mark i jakten på Champions League-spel nästa säsong. Tränaren Benitez, som är väldigt ifrågasatt, pratade i vanlig ordning om karaktär och mentalitet på presskonferensen. Spanjoren tycks dock ha gett upp denna säsong då han vid underläge mot Roma avslutade med Hamsik, Higuain och Callejon på bänken.  Napoli har snudd på alla spelare tillgängliga då endast Zuniga och Michu saknas. Argentinaren Higuain har ett ofattbart track record mot Lazio då han har gjort 7 mål på fem framträdanden mot Romklubben.

LAZIO
Det är inte mycket som är negativt i Lazio-lägret för tillfället. Förutom sju raka segrar i ligan börjar viktiga komponenter i lagbygget återkomma från skada. Både Djordjevic och Gentiletti blir borta ett litet tag till, men är snart åter i spel.  Även Radu saknas på grund av skada, medan Keita Baldè är avstängd. Piolis mannar kommer alltså till matchen fyllda av självförtroende och laget hyllades av 700 laziali på Termini när tåget gick mot Neapel under gårdagen. Klose siktar på att nå sin fjortonde final i karriären, och var ju den som gjorde Lazios mål i den oavgjorda matchen i den första semifinalen.

Probabili formazioni

NAPOLI (4-2-3-1) Andujar; Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinic; Inler, Lopez; Callejon, Hamsik, Gabbiadini; Higuain

Tränare: Rafael Benitez
Bäste målskytt: Gonzalo Higuain, 13 mål

Håll ögonen på: Gonzalo Higuain – 27-åringen har onekligen hittat sin favoritmotståndare i Lazio och har orsakat ofattbara problem varje match han ställs mot romarna. Sylvass i djupet och en klassavslutare när han är på humör.

lazio (4-2-3-1) Berisha; Basta, de Vrij, Mauricio, Braafheid; Biglia, Parolo; Candreva, Mauri, Felipe Anderson; Klose

Tränare: Stefano Pioli
Bäste målskytt: Miroslav Klose & Felipe Anderson, 9 mål

Håll ögonen på: Felipe Anderson – Det finns inte någon av Europas storklubbar som inte håller ögonen på Lazios guldklimp. Farten, tekniken, skottet och blicken för spelet – brassen har allt. Passa på att njut så länge brassen är kvar i Italien.

Form: Napoli 1 vinst, 2 oavgjorda, 2 förluster – Lazio 5 vinster
Domare: Daniele Orsato
TV: Matchen sänds på Eurosport 2 med start 20.45.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se