Coppa Italia

Postpartita Juventus–Fiorentina

JUVEJUVENUTS 1 – 2  FIORENTINAVIOLA

Torsdag – Juventus Stadium, Turin – 20.45

PRIMO TEMPO

En fartfylld och chansrik första halvlek med ett mål från vardera lag. Juventus är inledningsvis det starkare laget och skapar matchens första heta målchans genom Arturo Vidal, chilenaren tar sig förbi två Viola-spelare i en djupledslöpning och avslutar tätt utanför Netos vänstra stolpe. Paul Pogba är även framme och oroar ett flertal gånger, fransmannen har ett dubbelskott som täcks av Viola-försvarare och ut till hörna. I takt med att vi kommer längre in i halvleken så börjar Viola spela sig in i matchen. Jasmin Kurtic har ett fint avslut som är riktigt nära att gå i mål, när han får till ett bra volley-skott på ett inlägg. Efter en Juventus-hörna skulle Mohamed Salah göra kvällens första mål. Salah snappar upp bollen på högerkanten och kommer helt själv med tre Juventus-spelare, egyptiern lyckas accelerera sig förbi Simone Padoin och avslutar med ett mästerligt skott i krysset, 0-1 Fiorentina. Ett riktigt drömmål! Juventus skulle dock komma tillbaka, Simone Pepe lyckas slå ett perfekt inlägg som hittar Fernando Llorentes panna, nicken är perfekt och bollen går in via stolpen otagbart för Neto i mål, 1-1 och vilt jubel. Kingsley Coman kliver av efter målet med en skada och in kommer Carlos Tevez.

SECONDO TEMPO

Fiorentina inledde bäst i andra halvlek, en jättechans för Micah Richards där Marco Storari fick parera. Juventus bjöd på genomuselt försvarsspel och dåligt passningsspel, samtidigt flyttade Fiorentina upp positionerna med kontroll på bollinnehavet. Ett mål hängde i luften, och visst skulle det komma. Marchisio slarvar framför eget straffområde, snabbe Salah snor bollen, rinner igenom försvaret och placerar in 1-2, välförtjänt! Max Allegri bytte in Alvaro Morata och Roberto Pereyra för att få till en forcering. Inbytte Tevez hade en bra chans på ett inspel från Morata, men Neto lyckas komma ner och enhandsrädda. Några minuter senare får även Pereyra en ypperlig chans att bredsida in kvitteringen, men får ingen träff på bollen och chansen rinner ut. Fiorentinas bästa målchans mot slutet får Josip Ilicic, som tar emot bollen och så när sätter ett långskott, bollen går istället tätt tätt utanför. Någon mer forcering blev det inte av Juventus som var mycket svagt för kvällen, Fiorentinas matchplan lyckades verkligen, och gästerna vinner till slut matchen med 1-2, ett rättvist resultat sett till matchbilden och insatserna från båda lagen.

Formazioni

JUVE(4-3-3): Storari; Caceres, Bonucci, Ogbonna, Padoin; Pogba, Marchisio, Vidal; Pepe, Llorente, Coman.

Målskyttar: 24′ Llorente.
Byten: 37′ UT: Coman IN: Tevez, 59′ UT: Llorente IN: Morata, 73′ UT: Pepe IN: Pereyra.

VIOLA(4-3-3): Neto; Richards, Gonzalo, Basanta, Alonso; Mati Fernandez, Badelj, Kurtic; Joaquin, Gomez, Salah.

Målskyttar: 11′ Salah, 56′ Salah.
Byten: 63′ UT: Gomez IN: Ilicic 74′ UT: Salah IN: Diamanti 78′ UT: Badelj IN: Aquilani.

Il Migliore: Mohamed Salah – Matchens bästa spelare med sina två mål på Juventus Stadium. Oroar i motståndarförsvaret med sin fart och teknik, bjuder på ett drömmål i första halvlek.

 

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se