Chievo

Ventura säger upp sig – ”pinsamt” tycker klubben

Han blev historisk då han misslyckades med att leda Italien till VM. Efter det var det tyst länge kring Giampiero Ventura, tills han tog över Chievo. Idag sa han upp sig, men får han lämna Chievo?

Giampiero Venturas lämnar Chievo, som det verkar. Detta efter bara fyra matcher på Veronalagets bänk. Efter 2-2 mot Bologna idag så meddelade Ventura sitt beslut för både spelare och ledning.

– Det var ett beslut som chockade oss. Vi har nu lite tid på oss att lugna ned oss och försöka analysera läget. På slutsignalen så berättade Ventura att han skulle berätta för spelarna. Jag sa åt honom att lugna ned sig och räkna till tio först, berättade sportchef Giancarlo Romairone på presskonferensen efter matchen.

– Besvikelsen i den uppeldade situationen skapade detta beslut, men tränarna står vid coachens sida. Hans krav är viktiga och klubben gör allt för att uppfylla dessa. Just nu är det inte bäst att snacka. Efter detta som nu skapats är det bäst att vi pratar med presidenten.

– Vi har inte ändrat vår åsikt om Ventura, vi känner likadant som när vi anställde honom för en månad sedan. Nu måste vi ta lite tid och reflektera. Men denna situation som skapats är lite pinsam.

Chievo har alltså ännu inte bekräftat att Ventura lämnar officiellt.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar