Chievo

Ventura efter fiaskostarten: ”Lugnet att göra det enklaste saknas”

Giam Piero Ventura är tillbaka i italiensk fotboll efter fiaskokvalet med det italienska landslaget. Men han fick inte någon vidare bra start på sin Chievosejour. Atalanta körde över Veronalaget med hela 5-1 efter bland annat ett Josip Ilicic-hattrick.

Efter matchen var det en uppgiven Ventura som pratade med Sky.

– Detta är en match som inte ens är värd att säga något om… efter fem minuter stod det klart att vi inte skulle ha någon chans. Vi ville spela, men lugnet att göra det allra simplaste saknades.

Ventura anställdes efter Chievos fiaskostart. Klubben ligger just nu på en minuspoäng, på grund av det straff Chievo fick för sin misskötta ekonomi. Med -1 i poängkolumnen ligger man tvärsist i ligan. Vad har då Ventura gjort under sina första dagar i klubben?

– Under mina sex dagar har vi börjat jobba med vårt spel. Det var en miss att börja på detta vis av mig, vi måste istället börja med att hitta lite grinta och beslutsamhet. För att hitta detta måste vi ha ett tillräckligt bra fysiskt tillstånd. Spelarna måste kunna spela sitt spel efter en halvtimme utan att vara trötta. Vi måste börja förändra på detta redan imorgon.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar