Chievo

Maran: ”Vi ska sätta press på Milan”

Chievo och Milan möts i söndagens kvällsmatch. Chievotränaren har blivit positivt överraskad över sitt lags insatser än så länge – och har Milanplanen klar.

Rolando Maran, tränare i Chievo, har anledning att vara stolt över sitt lags säsongsinledningen. De gulblåa ligger femma i tabellen, på samma poäng som sexan Milan. Skulle Chievo lyckas vinna mot Milan hemma på Bentegodi kan Marans manskap klättra upp på en av Champions league-platserna. Tränaren är nöjd med sitt lag, skriver Football Italia.
– Det är glädjande att vi har förbättrats. Jag visste att det här laget hade sitt värde, det enda som fick mig att tveka var den mentala aspekten. Jag undrade om det här laget hade samma beslutsamhet, sade Maran.

Inför matchen mot Vincenzo Montellas Milan har hemmatränaren en idé om vad som krävs för att få med sig poäng, eller till och med en vinst.
– Vi måste gå ut på planen och göra det vi är bra på. Vi måste sätta press på dem, springa, vara kompakta och vara modiga. Om det finns skillnader mellan lagen upptäcker vi dem under matchen, sade Rolando Maran.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar