Chievo

Maran: ”Mer av det riktiga Chievo i dag”

I förra omgången fick Chievo en stjärnsmäll av Inter. Mot Roma var det dock mer ordning i defensiven, och tränare Maran var nöjd efter matchen som slutade 0-0.

Slutsiffrorna skrevs till hela 5-0 när Inter fick besök av Chievo i förra omgången, och de gulblåa ställdes på nytt inför en tuff uppgift den här helgen. Roma stod för motståndet på Bentegodi, men Rolando Marans manskap hade fått ordning på försvaret. Football Italia rapporterar att Veronalagets tränare var glad efter matchen.
– Du kommer alltid hamna under press och släppa till chanser när du möter Roma. Jag bad killarna att kämpa och de lyckades skapa lägen, vi kunde till och med ha tagit ledningen när Roberto Inglese träffade ribban. Allt vi inte gjorde på San Siro hittade vi tillbaka till i dag, sade Chievotränaren.

Kontrasterna jämfört med debaclet i Milano var stora, och Maran kommenterade även det.
– Ibland har du en sån dag när du inte är med. Det händer inte oss så ofta och vi såg mer av det riktiga Chievo i dag. Tyvärr har vi släppt in många mål på slutet och det är det som gör skillnad. Jag erkänner, målvakten hjälpte oss mycket i dag. Sorrentinos hemlighet är att han är mycket professionell och har äkta glöd, sade Maran.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar