Champions League

Summering Champions League 6a giornata

INTER 1 -1 PSV

Målskyttar Inter: Icardi 73′

Målskyttar PSV: Lozano 13′

LIVERPOOL 1 – 0 NAPOLI

Målskyttar Liverpool: Salah 34′

VIKTORIA PLZEN 2 – 1 ROMA

Målskyttar Plzen: Kovarik 62′, Chory 72′

Målskyttar Roma: Ünder 67′

YOUNG BOYS 2 – 1 JUVENTUS

Målskyttar Young Boys: Horau 30′, 68′

Målskyttar Juventus: Dybala 80′


Den sista gruppspelsomgången är spelad och vi kan nu konstatera att fyra numer är två. De italienska lagen svek rejält i den sista omgången och kammade endast hem totalt en poäng. Juventus och Roma hade inte vidare mycket att spela för, men varken Napoli eller Inter bjöd upp till dans när det som mest behövdes.

Om vi börjar i tisdagen så hade Inter chans att ta hem andraplatsen i gruppen. Detta med förutsättningen att Tottenham skulle tappa poäng mot Barcelona. Engelsmännen började också svagt och släppte in ett tidigt mål, vilket öppnade upp för Inter. Men Inter började själva lika svagt och lät VM-mexikanen Lozano göra 1-0 för PSV. Inter pressade på och pressade på, men fick inte in bollen förrän i den 73:e minuten. Där och då var Inter vidare från gruppen, men inte många minuter senare så kvitterade Tottenham på Camp Nou, vilket också blev slutresultatet. Eftersom Inter inte lyckades vinna åkte man således ur gruppen och får nu satsa på Europa League istället.

Napoli var i en liknande, om än något på förhand schysstare, sits. Man hade allting i egna händer. Poäng på Anfield och syditalienarna hade varit vidare. Matchen inleddes med att ”världens bästa mittback” Van Dijk satte dobbarna i Mertens fotled och blev upprörd när han fick ett gult kort. Holländaren skulle såklart varit superutvisad, men så blev inte fallet och någon VAR finns inte att tillgå i gruppspelet. Liverpool var det bättre laget matchen igenom och gjorde 1-0 via Salahs soloräd på kanten. Frågetecken för Ospinas agerande i buren. Engelsmännen hade fler chanser att utöka ledningen, men tog den inte. Istället fick Milik en jättechans i slutsekunderna, men Alisson kom ut bra och räddade bollen. Liverpool får alltså fortsätta prommenera i grupp och Napoli får precis som Inter spela i Europa League istället.

Onsdagens matcher var riktiga sömnpiller. Roma var klara grupptvåor (praktiskt sett, ett målmirakel hade kunnat gett Roma förstapltsen), och det faktumet avspeglade sig verkligen på matchen mot Viktoria Plzen. Tjeckerna vann efter två mål i andra halvlek, mot en något B-betonad startelva.

Juventus hade inte förstaplatsen i gruppen säkrad, men Young Boys skulle väl inte kunna ställa till det för giganterna? Jo då, det kunde man. Schweizarna gjorde 1-0 på straff och utökade sedan ledningen i andra halvlek via en fin kontring. Dybala kvitterade med ett vackert skott, och trodde nog han hade kvitterat också via ett ännu snyggare skott. Men Ronaldo skymde målvakten i en offsideposition och målet dömdes bort. Hade det inte varit för att Manchester United också förlorade så hade Juventus tappat förstaplatsen, men det gjorde man alltså inte.


Omgångens utropstecken: Bättre sent än aldrig, javisst, men oj vad VAR hade behövts för framförallt Napoli denna omgång. Då hade förmodligen Liverpool tvingats spela med 10 män stora delar av matchen och hur hade det hela slutat då? Det får vi aldrig veta.

Omgångens spelare: Ingen! Denna omgång var så usel med italienska ögon sett, ingen spelare får ta del av denna titel.

Omgångens mål: Paulo Dybalas bomb.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar