Champions League

Postpartita Juventus–Monaco: Arturo Vidal leder Juventus till seger

JUVEJUVENTUS – MONACOmonaco
Tisdag – Juventus Stadium, Turin – 20.45

PRIMO TEMPO

En underbar inramning på Juventus Stadium och en chansrik första halvlek. Gästerna Monaco bjuder upp till spel med flera vassa kontringar men det är hemmalaget som får matchens första målchans genom Carlos Tevez som avlossar ett skott utifrån. Yannick Ferreira-Carrasco sliter sig loss från Stephan Lichtsteiner och avancerar in i straffområdet, belgaren får bollen i straffområdet och blir för en stund helt ensam med Gigi Buffon, skottet är dock otroligt svagt och Gigi kan rädda, otroligt nära 0-1 till gästerna. Tevez var återigen framme och oroade, precis som han brukar. Ett inlägg som går över hela straffområdet och når Tevez på bortre, argentinaren avslutar på ett tillslag, men avslutet går rätt på Danijel Subasic i Monaco-målet. Arturo Vidal får den sista målchansen i första halvlek, klockan står på matchminut 44 när Vidal helt ensam skjuter över ribban tämligen ostörd. På reprisen ser man att bollen studsar upp en aning vilket försvårar avslutet.

SECONDO TEMPO

Juventus tar kommandot i den andra halvleken i jakten på ett mål. En Andrea Pirlo som var aningen isolerad i första halvlek för lite mer ytor i den andra, något som skulle straffa sig. I matchminut 56 slår Pirlo en perfekt långboll till en djupledslöpande Alvaro Morata, spanjoren faller med Ricardo Carvalho hängande över sig och domaren dömer straff. Vidal krutar upp straffen i krysset och Juventus Stadium exploderar. Monaco är inte helt ofarliga, inbytte Bernardo Silva och Dimitar Berbatov är båda riktigt nära att kvittera. Monaco lyckas inte få någon riktig press på hemmalaget, inbytte Andrea Barzagli stabiliserar upp försvaret och ytorna är små för gästerna att anfalla på. Juventus har ett par halvchanser, Vidal, Morata och Tevez avlossar skottkanonen flera gånger i den andra halvleken, dock har Subasic i Monaco-målet full kontroll på samtliga försök. Matchen bjuder inte på några fler målchanser, Juventus håller undan och vinner med 1-0.

Formazioni

JUVE(4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Vidal, Pirlo, Marchisio; Pereyra; Morata, Tevez.

Målskyttar: 57′ Vidal.
Byten: 74′ UT: Pirlo IN: Barzagli, 83′ UT: Morata IN: Matri, 87′ UT: Pereyra IN: Sturaro.

Il Migliore: Arturo Vidal – King Arturo var tillbaka i gammalt gott slag denna kväll. En stor insats från chilenaren, sliter och springer kopiöst, vinner mängder med närkamper och avgör matchen på straff.

monaco(4-3-3): Subasic; Raggi, Carvalho, Abdennour, Kurzawa; Moutinho, Fabinho, Kondogbia; Dirar, Martial, Ferreira-Carrasco.

Målskyttar: 
Byten: 51′ UT: Dirar IN: Silva, 71′ UT: Raggi IN: Berbatov, 87′ UT: Martial IN: M. Carvalho.

Il Migliore: Geoffrey Kondogbia – En gigant på Monacos mittfält. Stenhård i närkamperna, vinner massvis med bollar och stensäker i defensiven.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se