Champions League

Postpartita Olympiakos-Juventus: kräftgången i CL fortsätter

olympiakos logoOLYMPIAKOS 1 – 0 JUVENTUS  JUVE

Onsdag – Karaiskakis Stadium, Piraues – 20.45

Primo Tempo

På ett fullsatt Karaiskakis Stadium tog de regerande grekiska mästarna emot Juventus. Inramningen var perfekt och stämningen på topp. Olympiakos tar tidigt grepp om matchen och är det lag som är bollförande. Anfallaren Alejandro Dominguez är tillsammans med Pajtim Kasami de som oroar mest på italienarnas planhalva. Juventus backar hem och försöker ligga rätt i positionerna, Alvaro Morata ser piggast ut och försöker skapa någonting runt grekernas straffområde. Carlos Tevez har en boll inne efter en hörna av Andrea Pirlo men målet vinkas av för offside.

Tidigare nämnde Dominguez har matchens bästa målchans när han får till en riktigt bra frispark som är nära att gå i mål. Gianluigi Buffon får sträcka ut ordentligt och göra en mäktig räddning.

I matchminuts 36 får Olympiakos utdelning. Vidal och Pirlo slarvar med bollen på mittplan och Dominguez snappar upp bollen och startar ett riktigt fint anfall. Kasami kan sedan snyggt placera in bollen och ger därmed grekerna en välförtjänt ledning när lagen går till pausvila.

Secondo Tempo

Olympiakos fortsätter att trumma på i inledningen av den andra halvleken. Kasami är framme och oroar och har ett avslut som går strax utanför Buffons vänstra stolpe. Ytterst nära 2-0 till grekerna. Juventus ser fortsatt tama ut offensivt och lyckas aldrig etablera ett tryck. Dock är Morata framme och oroar efter ett fint samspel med Tevez. Spanjoren lyckas dock bara träffa målvakten från en meters avstånd.

Juventus är sedan nära att kvittera både en och två gånger genom Tevez och Morata. Spanjoren har ett avslut som styrs i ribban, och Roberto fortsätter att vara en jätte i målet. Den gamla damen trycker på mot slutet men lyckas inte få till en kvittering.

Formazioni

olympiakos logo(4-4-2); Roberto; Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuauku; Maniatis, Kasami, Milivojevic, N’Dinga; Dominguez, Mitroglou

Målskyttar: 36′ Dominguez

Byten: 68′ UT: Mitroglou, IN: Afellay, 84′ UT: Dominguez, IN: Fuster, 90′ UT: Kasami, IN: Giannoulis

Il Migliore: Alejandro Dominguez utan tvekan. Dirigent och kreatör. Ligger bakom allt i offensiv väg, även inblandad i målet.

 

JUVE (3-5-2) Buffon; Ogbonna, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Morata.

Målskyttar: 

Byten: 57′ UT: Pirlo, IN: Marchisio, 77′ UT: Ogbonna, IN: Pereyra, 88′ UT: Pogba, IN: Giovinco

Il Migliore: Alvaro Morata. I ett annat uddlöst Juventus är Morata den spelare som är mest aktiv och skapar mest i offensiv väg för sitt lag. Var nära ett flertal gånger att kvittera men Roberto stod i vägen.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar