Champions League

Jardim: ”Vi är inte underdogs”

Imorgon är det dags för Juventus mot Monaco i Turin. Monaco har snackats ned rejält, men Monacos tränare Leonardo Jardim gillar inte pratet om sitt lag. UEFA.com har återgett tränarens intervju.
– Vi har nått kvartsfinalen eftersom vi förtjänar det. Vi vann vår grupp och slog ut ett lag som Arsenal i förra omgången. Vi är inte undergods, vi förtjänar respekt och ses på samma sätt som resten av kvartsfinallagen.

Jardim pratade också om Juventus.
– Juve har kvalitet och erfarenhet. De har spelare med stora CV:n och alla är äldre än 23. Vi kan säga att de är favoriter, men vi kommer spela som vi alltid gör: respektera våra motståndare och försöka spela vårt eget spel. Denna match blir svårare än den mot Arsenal eftersom om Juve har nått kvartsfinal är de bättre än Arsenal. Om Tevez är Juventus farligaste spelare? Jag ser fotboll som ett lagspel. Det är sant att han är skyttekung i Serie A och att han har kvalitet och erfarenhet. Vi kommer göra det viktiga för att matcha honom, men Juve har också en bra målvakt, den bästa defensiven i ligan och ett bra mittfält.

Monaco har haft skadeproblem på sina rutinerade spelare Ricardo Carvalho och Jeremy Toulalan, något som svider lite för coachen.
– Vi kommer bestämma om Toulalan och Carvalho imorgon, vi får observera deras status. Martial är ung, bara 19 år gammal och kan fortfarande förbättra sig rejält. Han kommer bli en intressant spelare. Nabil Dirar jobbar alltid hårt och spelar med intensitet, han kan göra skillnaden för oss. Om Monaco spelar likt ett italienskt lag? Jag kan säga att Monaco spelar väldigt organiserat med kollektiva mål, både i anfall och försvar. Alla i laget kan sin roll utan och innan. Så ja, kanske spelar vi italienskt när vi inte har bollen och när vi vill vinna matchen där bak.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar