Champions League

Allegri: ”En självklarhet att Juventus ska ses bland de 16 bästa”

Massimilliano Allegri anser att kvalificera sig för slutspel ska ses som normalt i en klubb som Juventus och har inte ens tänkt tanken kring en tredjeplats och Europa League. 

Juventus tar imorgon kväll emot de spanska mästarna Atletico Madrid i en helt avgörande match i grupp A. Atletico är redan klara för åttondelsfinalerna medan Juventus behöver en poäng för att säkra en plats bland de Europas främsta.

– Målet är att kvalificera sig för de 16 bästa. Självklart måste vi gå för vinst vilket inte kommer att bli lätt då Atletico är ett lag som släpper in väldigt lite mål. Laget styrka ligger i offensiva fasta situationer.

– Jag har inte ens tänkt tanken kring Europa League och en tredjeplats. Skillnaderna mellan lagen? Först och främst två väldigt bra lag. Atletico har uppnått fantastiska resultat med en ligavinst och en Champions League-final. Samtidigt har Juventus uppnått en del framgångar inhemskt och gör det fortfarande. Klubben har spelat flera finalen genom historien och det är en norm att en klubb som Juventus ska befinna sig bland de 16 bästa, det är väldigt viktigt.

– Matchen imorgon kommer att vara annorlunda till skillnad från den första, vi spelar på hemmaplan med fansen bakom oss. Förutom det är det en mycket viktig match och spelarna kommer ta sig an den med stor vilja, entusiasm och styrkan att gå för vinst. Självklart finns risken att vi kommer tvåa trots att vi vinner men vi måste gå för det. Jag har fortfarande inte bestämt mig gällande startelvan, jag kommer att bestämma mig imorgon.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se